Algemeen nieuws

 

Hieronder vind je de door Hematon verzamelde nieuwsberichten van anderen.

 • Edith Schippers vraagt jongeren ook stamceldonor te worden - foto Quinn Kampschroer

  Edith Schippers vraagt jongeren ook stamceldonor te worden

  Vanaf vandaag krijgen ruim 190.000 jongeren die achttien zijn geworden net als vorig jaar een brief van de minister van VWS, Edith Schippers. Zij vraagt hun te kiezen om orgaandonor te zijn. Nieuw dit jaar is dat ze ook de vraag krijgen of ze zich ook willen registreren als stamceldonor.

 • Lymph&Co schenkt ruim zeven tot voor Gronings onderzoek - foto Lymph&Co

  Lymph&Co schenkt ruim zeven ton voor Gronings onderzoek

  Lymph&Co, het fonds van prins Bernhard, geeft 772.000 euro aan de Rijksuniversiteit Groningen voor onderzoek naar lymfklierkanker. Met dat geld gaan Joost Kluiver en Anke van den Berg onderzoek doen om meer inzicht te krijgen in het ziekteproces en nieuwe behandelingen te ontwikkelen.

 • Nederlands onderzoek naar zenuwpijn bij multipel myeloom - foto Master Tux

  Nederlands onderzoek naar zenuwpijn bij multipel myeloom

  Uit rapportages van patiënten zijn geen aanwijzingen gekomen, dat het aanpassen van de dosis anti-myeloommiddelen leidt tot een afname van zenuwpijn (neuropathie). Zenuwpijn is een heel vervelende bijwerking van sommige middelen tegen multipel myeloom.

 • Achtstegroepers huilen niet

  Klassieker over leukemie nu voor twee euro in de boekhandel

  'Achtstegroepers huilen niet' van Jacques Vriens is waarschijnlijk het bekendste jeugdboek met leukemie in de hoofdrol. In het kader van de actie 'Geef mij maar een boek' is het nu voor twee euro te koop bij de Nederlandse boekhandels. Tegelijk organiseren veel boekenwinkels een actie voor KiKa.

Oudere nieuwsberichten

Hematon Nieuws

 • Marco Borsato en meer links uit Hematon Magazine 13

  'Samen voor altijd', zong Marion Roos samen met haar dochters, voordat ze een stamceltransplantatie moest ondergaan. Rond dit weekend valt Hematon Magazine 13 in je brievenbus. Lees daarin waarom het lied zo belangrijk is voor Marion.

 • Hematon zoekt social-mediakenner en verslaggevers

  De commissie Communicatie van Hematon is ambitieus en wil haar werkzaamheden uitbreiden. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega's: een commissielid met aandachtsgebied sociale media en verslaggevers voor bijeenkomsten en congressen.

 • Hematon zoekt bestuurslid Vrijwilligers

  Hematon is op zoek naar een bestuurslid met aandachtsveld Vrijwilligers. Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze patiëntenorganisatie. De ambities van Hematon, die gericht zijn op 'Groeien door samenwerking', maken dat we meer vrijwilligers gaan werven en begeleiden.