Boeken

 

 • maarten_beter

  Beter

  Maarten van der Weijden

  978 90 263 2258 7

  Maarten van der Weijden overleefde Acute Lymfatische Leukemie en werd Olympisch zwemkampioen. In het boek Beter leer je de man achter de feiten kennen. Geschreven in een vlotte en leesbare stijl.

 • De-ene-stamcel-is-de-andere-niet

  De ene cel is de andere niet

  Jeroen Terlingen

  978 90 807 6788 1

  Noodzaak en gevolgen van een stamceltransplantatie

  In dit boek lees je wat patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan en de mensen in hun omgeving moeten weten om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te hebben.

 • De erfenis van Thomas Hodgkin

  De erfenis van Thomas Hodgkin

  Jeroen Terlingen

  978 90 90 13630 1

  Alles over lymfklierkanker

  Een betrouwbaar en toegankelijk boek over diagnose, behandeling en gevolgen van lymfklierkanker.

 • keizer

  De keizer aller ziektes

  Siddhartha Mukherjee

  978 90 234 2698 1

  Het boek van de Amerikaanse oncoloog Siddhartha Mukherjee werd in de VS uitgeroepen tot het beste populairwetenschappelijk boek van 2010. In februari 2011 verscheen de Nederlandse vertaling.

 • Monique

  Faces of Courage and Hope

  Bert Spangemacher en Jan Geissler

  978 30 004 6988 6

  16 Portretten en korte verhalen van patiënten met chronische myeloïde leukemie uit 15 verschillende landen, waaronder Monique uit Nederland.
  Engelstalige uitgave van CML Advocates Network.

 • Ria Repkes

  Help ik stik!

  Ria Repkes

  978 94 022 0900 6

  Vlak voor haar vijftigste verjaardag komt Ria Repkes in zwaar weer terecht. In de loop van enkele maanden groeit haar hoofd dicht. Ze kan niet meer slikken, horen en bijna niet meer ademen. Dan krijgt ze toch nog onverwacht de diagnose lymfklierkanker. Tegelijkertijd lijkt het scheepvaartbedrijf van haar en haar man op de klippen te lopen. 

 • coverkikkvoorkantkleinKanker is keihard knokken

  Kanker is keihard knokken

  Jorrit Lepstra

  978 90 789 0587 5

  Jorrit Lepstra heeft al zijn hele leven last van eczeem, maar zijn huidproblemen verergeren sterk. als hij Friesland verlaat en criminologie gaat studeren in het verre Leuven. Daar blijkt uit ziekenhuisonderzoeken dat er meer aan de hand is dan verwacht: Jorrit blijkt aan een zeer agressieve vorm van non-hodgkin te lijden.

 • Momenten van een partner

  Momenten van een partner

  Fred Stamkot

  geen

  Wie met kanker wordt geconfronteerd, weet zich in de meeste gevallen omringd door liefde en zorg. De bodem onder het bestaan is weggeslagen. Terecht leven naasten, familie en vrienden intens met de patiënt mee. Voor de partner van de patiënt is een speciale rol weggelegd in het ziekteproces.

 • Naupaka

  Naupaka

  Lideweij Bosman

  9082227703

  Lideweij Bosman verlaat haar grote liefde Sander vlak voordat hij sterft. Jarenlang strijden ze samen tegen de lymfklierkanker van Sander, maar als hij overlijdt is ze duizenden kilometers van hem verwijderd. Op Hawaï, de plek waar Sander haar tien maanden eerder met de Hawaïaanse legende van de naupakabloem ten huwelijk heeft gevraagd.

 • KRoozenboom-leven_met_leuke1

  Op zoek naar evenwicht - Leukemie

  Klazien Roozeboom

  geen

  Klazien Roozeboom van het bureau Volle Maan heeft een boek geschreven met veel informatie over leukemie, bestemd voor iedereen die recent heeft gehoord dat hij/zij leukemie heeft.