Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • Hematon zoekt voorzitter

  Hematon zoekt voorzitter

  Vanwege het vertrek van Paul Clements Sparreboom is Hematon op zoek naar een nieuwe voorzitter. Een verbinder, een leider, iemand die knopen door kan hakken én relativeert als dat nodig is.

 • Vertrek voorzitter Paul Clements Sparreboom

  Vertrek voorzitter Paul Clements Sparreboom

  Paul Clements Sparreboom vertrekt begin september om persoonlijke redenen als voorzitter van Hematon. Hij heeft dit laten weten aan het bestuur en de raad van toezicht van Hematon.

 • Hematondag Midden 2017

  Verslag Hematondag Midden beschikbaar

  HOVON-studie. Die term kwam terug in bijna elke presentatie gedurende de ochtendsessies van de Hematongdag Midden op 10 juni. 

 • Viva la vida

  Alle linkjes uit Hematon Magazine 14

  'Viva la vida' is de plaat die Esther Wierks altijd raakt. Logisch, het is het lied waarmee ze het leven vierde met en afscheid nam van haar man Steven, die op 28-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een stamceltransplantatie.

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • Kanker en seks

  Van mensen met kanker en hun partners vindt 67% dat seks en intimiteit er sinds de ziekte op achteruit zijn gegaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntorganisaties (NFK) onder drieduizend patiënten en partners. Daarom maakte de NFK een speciale site.

 • Convenant Werk en Kanker

  Een aantal grote bedrijven heeft in juni een afspraak ondertekend waarin ze beloven geen onderscheid te maken tussen mensen die geen kanker hebben en mensen die kanker hebben gehad.

 • Resistentie tegen chemo bij AML al bij de diagnose zichtbaar

  Resistentie tegen de behandeling van AML ontstaat als chemotherapie eigenschappen van de kankercel verandert, was lang het idee. Maar soms bestaat die resistentie al bij de diagnose. Dat ontdekte een groep onderzoekers uit Canada, de VS en Nijmegen.

 • Therapie tegen angst na kanker lijkt succesvol

  Mensen die genezen zijn van kanker zijn vaak bang dat de ziekte terugkomt. Zo bang, dat de kwaliteit van hun leven vermindert. Dat is bij een derde van de ex-kankerpatiënten het geval. Maar er is nu een therapie die de angstklachten vermindert.