Weblogs

 

Houd je een weblog bij over lymfklierkanker en wil je die graag delen via deze site? Stuur dan een mail naar webredactie@hematon.nl

Zo dan!

23-04-2017 in Lymfklierkanker

We zijn aan de goede kant! We zijn met de vijfde kuur aan de goede kant van de helft gekomen! Nog drie te gaan. 

William

Zoals gebruikelijk, ben ik eerst maar weer bloed wezen prikken en daaraan gekoppeld een bezoekje gedaan aan onze grote vriend de internist. De bloedwaardes bleken weer goed te zijn en er was dus geen enkele reden om niet aan kuur 5 te beginnen. Het is iedere keer toch maar afwachten. Want, het klopt natuurlijk niet altijd wat je voelt. Ik voel me namelijk best goed!

Kijk, praat me niet over de eerste week van de kuur. Die valt me keer op keer toch zwaar. Ik voel me, veel mensen zien me altijd al zo, volledig van het padje af. Ik kan het niet beschrijven, maar geloof me, laat me met rust. Die prednison doet dingen met me! Voor degene die meer op mijn blog hebben gekeken, ik ben getrouwd en wij hebben een dochter. Hierdoor heb ik het geluk onder een dak te mogen wonen met 2 dames! Ik ga het niet verder uitleggen, maar ik kan me voorstellen dat we, het zal een voorstel moeten worden van de dames, de rollen nu maar omdraaien! Ik mag in een hutje op de hei aan wonen. Ik voel me een moeilijk en onplezierig mens tijdens de eerste week. En dat lijkt op... Gevolg van het positieve verloop van de kuur is dat ik mijn volgende bezoek in het ziekenhuis mag doen bij de verpleegkundige i.p.v. bij de internist. Ook mijn grote vriend heeft er dus alle vertrouwen in en dat is tof! Ik blijf roepen, alles voor het eindresultaat.

Rustige periode

De tweede week van mijn kuur, krijg ik wat rust. De prednison heeft geen effect meer op mijn humeur, het grootste deel van de chemo zijn middels het vele bezoek aan de kleinste kamer mijn lichaam uit. Ik ben wel moe, dat is het niet. Maar ik voel me vaak alsof ik de hele wereld weer aan kan. Mijn enthousiasme mag ik dan vaak bekopen met het gedwongen een dagje bivakkeren op de bank. Rust is toch wel belangrijk. De neuropathie word niet minder, dat is niet grappig, maar op dit moment eigenlijk ook niet meer dan dat. Ik hoop dat mijn bloed over een weekje weer goed genoeg zijn, zodat ik vol goede moed kan beginnen aan nummer 6. Mocht er iets bijzonders zijn, dan meld ik mij weer. Tot snel!

Bron: William

Eerdere blogberichten

 • Rosan

  Een nieuwe dag

  Afgelopen week hoorde ik 'In Nije Dei' van de Kast weer eens voorbij komen. Elske de Wal zong het tijdens the Passion op tv. Het raakte mij enorm, omdat de eerste alinea zo mooi verwoordt waar ik nu sta.

 • Rosan

  Eenzaam en niet alleen

  Toen ik ooit vrijwilliger was bij een telefonische hulpdienst, luisterde ik naar mensen die niemand hadden om op terug te vallen. Die telefonische hulplijn was vaak het enige wat ze hadden voor morele steun of een luisterend oor. 

 • William

  En dat was nummer 4

  Een beetje laat! Denise (mijn vrouw zoals velen van jullie wel weten, wees me erop dat ik mijn blog nog niet bijgewerkt had. 

 • Rosan

  Vitamine T

  Wat mij nu al bijna 15 maanden - sinds het begin van de hodgkin-happening - erg goed doet is vitamine T. Ik kreeg het daarvoor ook al, toen was het effect van dit supplement vanzelfsprekender.

 • Bianca

  De aller allerlaatste!

  Nou vooruit; nog eentje dan! Na mijn laatste blog is er veel veranderd. Ik ben drie maanden wezen sporten in het ziekenhuis onder begeleiding van twee fysiotherapeuten; de zogeheten oncologische revalidatie, ben ik geopereerd aan mijn slokdarm, werk ik weer volledig én ben ik weer begonnen met paardrijden!

 • Rosan

  Daarom

  'Waarom? Daarom hebben wij die handen en die armen. Om als het koud wordt rond het hart, elkaar te warmen.'  Een gedichtje van Toon Hermans die mijn opa ooit in mijn poëziealbum schreef. Ze hadden gelijk. Hermans door dit te dichten. En mijn opa door het mij mee te geven, deze maand is het tien jaar geleden dat mijn zorgzame opa overleed. 

 • Rosan

  Herstellen

  Herstellen. Het klinkt zo optimistisch en toekomstgericht, maar je moet het doen met wat wel en niet kan in het hier en nu. Het is soms moeilijk om blij te zijn met hetgeen ik nu qua conditie bereikt heb. Omdat het nog niet de helft is van wat ik had toen ik gezond was.

 • Rosan

  Communicatie

  Ooit, in een ver, ver verleden studeerde ik Communicatie op de Hogeschool van Utrecht. In 1995 was dat. Die studie heb ik niet afgemaakt, ik heb zelfs mijn propedeuse niet gehaald.

 • Rosan

  Mooi leven

  'Wat had ik een mooi leven voordat ik ziek werd', schoot er pas door mij heen op een niet zo'n happy moment. Destijds besefte ik dat ook, nu des te meer.

 • William

  Zo, dat was nummer 3!

  Nadat we weer een bezoekje hadden gebracht aan dracula en mijn vriend de internist, stonden alle lichten op groen om te beginnen aan de derde kuur. 

 • Rosan

  Afscheid

  Iemand uit de buurt overleed vorig jaar onverwachts. Van middelbare leeftijd, niet ziek, geen ongeluk, hij ging gewoon. Ik weet niet of zijn gezin nog afscheid heeft kunnen nemen, ik hoop het.

 • Rosan

  Niemandsland

  Ik doe even niet mee, ik sta aan de zijlijn van het 'normale leven'. Wat ik dagelijks doe, staat voornamelijk in het kader van herstel. Ik had gehoopt dat ik de hoofdstukken kanker, chemo en burnout al achter mij had kunnen laten, het duurt lang.

 • Rosan

  Kiezen of delen

  Als je voor het eerst chemo krijgt, dan mag je een kleur kiezen. Net als bij gips.

 • William

  Op naar de tweede kuur

  Voorbereidingen Zo, de eerste kuur is achter de rug en morgen krijg ik nummer twee. Tenminste, als de bloeduitslagen goed zijn. Vanmorgen weer op visite geweest bij dracula en die had vandaag voldoende aan twee buisjes. 

 • Rosan

  Leidsels - deel 3

  Hoe kreeg ik de leidsels weer in handen na kanker, chemo's en uitputtingsverschijnselen? Het zou mooi zijn als ik dat nu al kon beschrijven, zover is het echter nog niet.

 • Rosan

  Leidsels - deel 2

  Ik weet niet hoe andere mensen een burn-out of uitputtingsverschijnselen ervaren, maar voor mij was het of iets mij de leidsels uit handen nam. En het was aan mij om die weer terug te krijgen. 

 • Rosan

  Leidsels - deel 1

  Als je in de medische molen terecht komt, raak je een stukje regie over je leven kwijt. Afspraken en onderzoeken in het ziekenhuis regeren je agenda.

 • William

  En dat was de eerste

  Normaal gesproken breng ik de lezers van mijn blog direct op de hoogte van wat me overkomen is. Was ik bij mijn vriend (de internist), dan schreef ik daarover en zo was dat ook met andere onderzoeken. 

 • William

  Gaat de kogel door de spreekwoordelijke kerk?

  Zoals in mijn vorige post al verteld, zouden wij vandaag een afspraak hebben met de oncologisch verpleegkundige over hoe en wat de behandeling er uit zou gaan zien. 

 • William

  Bedenktijd

  2017!!! Allereerst wil ik iedereen het aller beste voor 2017 wensen. Dat we het jaar maar weer gelukkig en met veel verdraagzaamheid naar elkaar door mogen komen. 

 • Daphne

  Daphne is overleden

  Lieve lezers. onze lieve Daphne heeft haar gevecht helaas niet kunnen winnen. De afgelopen weken heeft ze hard geknokt met onze steun, maar ze heeft vannacht deze enorme strijd op moeten geven.

 • Bianca

  De laatste!

  Mijn laatste blog is alweer eventjes geleden en ik vind het eigenlijk wel weer tijd voor een update (ik hoop jullie ook ;)).  

 • Daphne

  Akkefietjes!

  Lieve lezers, Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat ik jullie weer eens een blog schuldig ben. De tussenpozen worden alsmaar langer en steeds weer blijf ik mijn excuses maken en dat heeft eigenlijk ook wel een reden.

 • William

  Oude ambachten!

  Tussentijds bezoekje Vandaag weer bij mijn, of eigenlijk onze, grote vriend de internist geweest. Sinds mijn vorige bericht hebben we niet stilgezeten hoor! Nee, ondertussen mag ik me twee ervaringen rijker noemen. 

 • William

  Wat moeten we hier nu mee?

  Zoals een goed arts en een trouw patiënt betaamd, vandaag weer op bezoek geweest bij de internist. Want ja, afspraak is afspraak. Even de vakantie doorgesproken en snel weer door met de werkelijkheid. 

 • Ellen

  Geduld

  Toen ik klaar was met mijn chemokuur en een goede uitslag kreeg van de PET-scan dacht ik dat ik het ergste had gehad: herstellen en weer verder met mijn leven. Helaas blijkt dit bij mij niet zo te werken (zoals overigens bij veel ex-kankerpatiënten). 

 • Bianca

  Het gaat goed; ik kan weer eten!

  In mijn vorige (heel korte blog) had ik al laten weten dat er geen enkele kankercel meer was te vinden op de laatste PET-scan. Ik ben dus, zoals dat heet, in remissie. Ik heb de hodgkin verslagen! Dag meneer hodgkin, tot nooit meer ziens! 

 • William

  Oei, wat staat ons nu te wachten?

  Bijna weer hetzelfde verhaal. Net als altijd, diende ik me eerder deze week te melden bij Dracula voor het afnemen van wat buisjes bloed. En net als altijd, een prikje in mijn arm deed het bloed rijkelijk en snel in de buisjes stromen.

 • Daphne

  Sabbatical

  Lieve lezers, Ik ben weer terug van mijn blog-sabbatical hoor. Pffff.. Ik heb gewoon ruim een maand niks gepost. Duizendmaal excuses, maar het lukte me gewoon niet!

 • Bianca

  Dag chemo, dag prikken & de datum van de PET-scan

  Wat een heerlijke twee weken heb ik gehad! Nou vooruit, de eerste week was niet echt een succes natuurlijk. Het was tenslotte de week na de (laatste!) chemo en zoals jullie wel weten is de week na de chemo niet echt mijn beste periode. 

 • Ellen

  Vacaciones

  Een paar dagen na de goede uitslag waaruit bleek dat mijn non-Hodgkin in volledige remissie is, zijn we (Winfried en ik) op vakantie gegaan voor 12 dagen. De reis ging naar Islantilla in Andalusie.

 • Bianca

  Blij!

  Blij! Ik ben zo blij, ik ben klaar! Klaar met de chemotherapie. Vandaag heb ik de laatste chemo van in totaal 12 chemo’s gehad. Het besef is er nog niet helemaal, ik denk dat het pas echt doordringt als ik niet over 2 weken in het ziekenhuis hoef te verschijnen voor weer een lading gif.

 • Ellen

  De finale

  Afgelopen dinsdag ( 28-6) had ik de allesbeslissende PET-CT scan. Twee dagen later zou ik de uitslag krijgen.

 • Bianca

  Hoeveel kuren?

  Daar ben ik weer! Zo chemo nummer 10 zit er ook alweer bijna twee weken in. Dit keer ging Marielle met mij mee. En gelukkig, ook dit keer ging het weer voorspoedig!

 • Bianca

  Onwerkelijk

  De titel zegt het al, het is onwerkelijk. Zo onwerkelijk. Ik had niet durven dromen dat de arts zou zeggen dat er geen enkele kankercel meer te vinden is. Ik was wederom bang voor slecht nieuws. 

 • Bianca

  De uitslag van de PET-scan

  Afgelopen dinsdag was het zo ver: de PET-scan. Ik heb in december vorig jaar al een keer een PET-scan gehad, dus ik wist wat mij te wachten stond. 

 • Ellen

  Vestingloop

  Gisteren, 29 mei, was het dan zover: de Vestingloop. Ik heb daar 11 weken voor getraind samen met Michiel. 

 • Bianca

  Geen chemo nr. 9, geen haren meer, maar wel een petscan

  In mijn vorige blog was ik helemaal vergeten te vertellen dat ik de dag voor de chemo nog heerlijk een terrasdag had gehad. 

 • Ellen

  Hoe het kan lopen

  Op dinsdag 10 mei jl. las mijn oudste dochter Eva het volgende bericht van het KWF op Facebook: 'We zoeken mensen die aankomende donderdag in een video laten zien dat ze blij zijn dat hun moeder er nog is nu haar kanker onder controle is.'

 • Daphne

  Een blog over de liefde

  Liefde overwint alles. Dat is wat ze altijd zeggen, maar is dat ook echt zo? Is het waar? Overleeft de liefde in tijden van echte crisis? Een crisis die kanker heet. 

 • Bianca

  Op de helft!

  Op de dinsdag voor de chemo moest ik weer bloed laten afnemen. Ik kon het bijna niet geloven (en de dienstdoende verpleegkundige ook niet trouwens), maar mijn nieuwe picclijn doet het, en hoe!

 • Bianca

  Nieuwe picclijn & koorts, maar de chemo ging door!

  De dag voor Koningsdag is mijn picclijn uit mijn rechterarm gehaald en opnieuw geplaatst, maar dan in mijn linkerarm. De operatie zelf was zo klaar. 

 • Ellen

  Metamorfose

  Elk tijdschrift kent wel de rubriek 'Metamorfose': iemand krijgt andere make-up, een nieuwe kledingstijl of een nieuwe haarcoupe. Zo iemand ziet er daarna áltijd leuker, mooier, hipper etc. uit. Soms, zoals in mijn geval, kies je echter helemaal niet voor een metamorfose. 

 • Daphne

  Lang leve!

  Lieve lezers, Daar ben ik weer! Op koningsdag.. De leukste dag van het jaar in Nederland. Wat een maf volk zijn we toch.. Ook al regent het vandaag waarschijnlijk pijpenstelen.

 • Bianca

  De uitslag van de ct-scan

  Op donderdag 21 april jl had ik de tussentijdse ct-scan. Vandaag kreeg ik daarvan de uitslag. 

 • Daphne

  Tussen hoop en vrees

  Lieve lezers, Daar ben ik weer! Ik kom jullie even vertellen hoe het IVF-en me tot nu toe is vergaan. Ik ben nu ruim een week hormonen aan het spuiten. Laat ik beginnen te zeggen dat het spuiten me toch behoorlijk is tegen gevallen.

 • Ellen

  Het (kanker)spook

  Op vrijdag 8 april had ik de 6e (van de 8) chemokuur. Ik ben dus nu op 75%. Een mooi moment om de balans op te maken. Het is mij nu wel duidelijk dat de chemokuren een vast patroon hebben. Op zich is dat wel prettig: ik weet wat ik kan verwachten. 

 • William

  Gelukkig heb ik een keuze!

  Vorige week weer even bij Dracula geweest om wat bloed af te geven voor mijn periodieke controle bij de internist of hematoloog, wat je zelf wil.

 • Bianca

  Een nieuwe blogger

  Lieve lezers,

  Op 24 december jl. is bij mij de ziekte van Hodgkin (lymfklierkanker) geconstateerd. Dit exact drie maanden na de geboorte van mijn dochtertje Lotte. Uiteraard een enorme schok. 
 • Ellen

  Tegenkracht

  Tot begin vorig jaar november had ik een abonnement op de sportschool voor  2 x per week. Elke maandagochtend ging ik naar Pilates en de bedoeling was nog 1 x per week krachttraining maar dit schoot er nog wel eens bij in. Meestal onder het mom: geen tijd…. 

 • Daphne

  Uit onverwachte hoek

  Lieve lezers, … Dit is symbolisch voor hoe ik me nu voel. Beduusd, sprakeloos en machteloos. Ik ben vandaag bij de dokter geweest voor de uitslag van mijn tweede PET-scan.  Het bruine vet was niet meer te zien op de scan.  Dat was goed, maar het plekje waar men zich zorgen over maakte zat er nog steeds.

 • Daphne

  Op mijn paasbest

  Lieve lezers, Het is alweer een week geleden dat ik bij de dokter aanschoof. Hoewel ik verwacht had dat het een bijzondere week zou worden, werd het dat niet. Niet erg, maar het voelt ook wel een beetje raar. 

 • Daphne

  BIG NEWS!

  Lieve lezers, Vandaag was het zover.. D-day. De dag van de grote uitslag. Ik ben zojuist bij de dokter geweest en om iedereen meteen even op de hoogte te brengen, een korte update. IK BEN SCHOON!!!

 • Daphne

  De grote verhuizing

  Lieve lezers, Het is alweer even geleden dat ik jullie een teken van leven heb gegeven, maar vergeef me. Ik heb een goed excuus. Ik ben zo ontzettend druk geweest met de verhuizing dat het bloggen er helaas even bij in schoot.

 • Ellen

  Superblij

  Halverwege de chemo, dus na vier keer, is het tijd voor een tussentijdse scan. In mijn geval een CT-scan. In principe zou de tumorlast met 50% verminderd moeten zijn. 

 • Daphne

  De man met de hamer

  Lieve lezers, Het chemoboek is voor nu officieel dicht. Voorlopig geen chemo’s meer voor mij. Ik durf nog steeds niet te zeggen.. nooit meer chemo voor mij. Maar goed, voorlopig geen chemo klinkt al superfijn! 

 • Ellen

  Emoties

  Iedereen zal begrijpen dat een proces van onderzoeken (onzekerheid), diagnose en behandelplan niet zonder emoties gepaard gaat. 

 • Daphne

  Examenvrees

  Lieve lezers, Vandaag een blog bomvol vragen. Ik weet nu een kleine week dat ik op 18 maart de PET-scan heb en dat ik een paar dagen later op 22 maart de uitslag daarvan krijg. Ook al is de datum nog best ver weg. Hij houdt me meer bezig dan ik had verwacht. 

 • Daphne

  Als een kind

  Lieve lezers, Allereerst sorry dat ik zo inconsequent ben in het posten van nieuwe blogs. In een van mijn eerder blogs schreef ik al dat hoe beter ik me voel, hoe meer ik wil schrijven. Met andere woorden.. ik voel me wat minder goed.

 • Ineke

  Jaaaa!! Ik ben schoon!!

  Joehoeeeeeee het is zover!!! eindelijk ben ik schoon verklaard! Zoals op het radiologisch verslag staat omschreven is 'dat wat er zat' subjectief in grootte afgenomen en PET-negatief. Er zijn geen aanwijzingen voor een actief lymfoom. 

 • Ineke

  Bijna, bijna de uitslag

  Toen Mark en ik vanavond nog even een klein kopje koffie dronken omdat we de nieuwe koffie wilde testen, grapte we nog dat we ervan wakker zouden liggen. Dus.. Daar lig ik dan, 01.29 uur. Vanuit de babyfoon hoor ik de kindjes diep in slaap en ook langs me is het stil. 
 • Daphne

  Alááf!

  Lieve lezers, Aláááf! Het is weer carnaval.. Veel van mijn vrienden en familie hossen dit weekend in polonaise door de straten van Brabant, maar ik niet. Ik sla een jaartje over. Ik zit volop in mijn chemo-dip dus een duik tussen naar bier ruikende, hoestende, kuchende feestvierders leek me geen goed plan. 

 • Daphne

  Dag pluis!

  Lieve lezers, Ik heb een korte, enigszins treurige mededeling. Mijn pluis, oftewel mijn anderhalve cm lange haren gaan de eindstreep niet halen. De sprietjes verlaten een voor een mijn bolletje. 

 • Daphne

  Still going strong!

  Lieve lezers, Na een korte radiostilte weer een update. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Het gaat goed met me! 

 • Daphne

  Nieuw jaar, nieuwe ik?

  Lieve lezers, Er is weer nieuws uit de chemofabriek, maar laat ik beginnen met iedereen een HAPPY NEW YEAR te wensen. Nu echt, want tweeduizendzestien is eindelijk daar.

 • William

  Geruststellend nieuws

  Geruststellend nieuws. Vandaag weer op controle geweest bij de internist. Nadat ik vlak voor de kerstdagen Dracula weer zijn gang heb laten gaan, had de dokter goed nieuws over de bloedwaarden.

 • Ineke

  Een terugblik op 2015

  Met het einde van 2015 in zicht, kan het niet anders dan dat ik er even op terugblik. 2015 zou ons jaar worden, het jaar waarin ik zou genezen. 

 • Daphne

  De comeback

  Lieve lezers, Ik wil vandaag eens anders beginnen dan altijd. Hoe is het met jullie? Ik hoop goed. Ik vind het zo supertof hoe jullie allemaal trouw mijn blog blijven volgen en me werkelijk overladen met positieve, lieve en hartverwarmende berichtjes. It keeps me going.

 • Ineke

  Gastblog: Tessa

  Nu de autologe stamceltransplantatie achter de rug is en alles weer zo'n beetje stabiel is thuis, is het weer tijd voor een gastblog. Dit keer een hele mooie blog van mijn schoonzusje Tessa.

 • 21058.jpeg

  Een blog van mijn mama ❤️

  Mijn mama, mijn allerliefste mama.. Pas toen ik zelf mama werd, snapte ik waarom mama echt ALLES voor me over heeft. Zolang ik me kan herinneren is ze er voor me op elke manier die je, je maar kunt bedenken.

 • Ellen

  Blijvendziek

  Het vakblad Pallium heeft een speciaal artikel gewijd aan de term 'blijvendziek' die ik bedacht ter vervanging voor het ondermijnende woord ongeneeslijk na mijn vorige chemobehandeling die ik onderging in 2014.

 • Ineke

  Chemomoeheid

  Terwijl ik inmiddels al drie keer de start van deze blog door mijn hoofd heb laten gaan, lig ik nog steeds in bed. Het onderwerp staat steenvast voorop, 'chemomoeheid'.

 • Ineke

  Opstaan en doorgaan!

  Wat wordt dat saai he na bijna een jaar aan blogberichten over chemo's.. komt er weer een ;). Als het echt TE saai wordt moeten jullie dat natuurlijk gewoon even zeggen, dan verzin ik iets nieuws. 

 • Ineke

  Keep calm and fight on

  Inmiddels ligt de laatste chemo alweer een ruime week achter me en heb ik nog 6 dagen te vieren tot de volgende chemo. (Dat laatste wilde ik eigenlijk niet typen ;) dat bedenk ik me nu pas).

 • Ineke

  GDP #1: Done!

  Jeeeeej!... de eerste GDP chemo zit er helemaal in! Afgelopen vrijdag heb ik het tweede deel gehad. Ik was op dat moment al 1 dag op de been na de vorige chemo, ik herhaal, 1 dag. 

 • Ineke

  Komkommertijd

  Het spreekwoord De komkommertijd, nooit geweten dat er zelfs een grotere definitie aan ten grondslag zou liggen dan alleen de tijd waarin komkommers geoogst worden.

 • Ineke

  Het besef...

  Het is 5.43 uur, de regen klettert op het dak en in de verte hoor ik een knal. Het onweert hard, terwijl het gisteren nog zo'n mooi weer was. Het was een mooie dag, vast voor vele.. Maar voor ons niet. Sterker nog, volgens mij was het de meest zwarte dag in mijn leven tot nu toe. Ik heb nog nooit gerouwd, maar ik denk dat dit woord nu wel precies past in hoe ik me voel.

 • Ineke

  Helaas, geen feestje

  Wat zo'n mooie dag had kunnen worden, werd het helaas niet. Alsof ik het instinctief wist dat het niet goed zou zijn. 

 • Ineke

  Het is weer zover...

  De zes weken 'vakantie' van alles wat met het ziekenhuis te maken heeft, zijn voorbij gevlogen! Serieeeeeeus, het was heerlijk. Wat is het normale leven toch ontzettend veel waard, gewoon 'gewoon' zijn is zoveel beter dan 'bijzonder'. 

 • Ineke

  Niet gewoon normaal, maar TE normaal

  En net als ik even denk dat het eindelijk weer eens gewoon gaat en alles normaal voelt. Het moment waarop ik me eindelijk weer helemaal kan geven zonder lichamelijke beperkingen, dan barst de bom. 

 • Ineke

  Als normaal zijn, als vakantie voelt

  Hoe heeeeeeeerlijk is dat om gewoon even normaal te zijn. Gewoon werken, gewoon sporten, gewoon de boodschappen doen, gewoon 'gewoon' zijn.

 • Ineke

  De uitslag van de PET-scan

  Lieve allemaal, Wat had ik graag getypt dat ik volledig schoon zou zijn, Complete remissie zou wel het allermooiste nieuws zijn dat we vandaag hadden kunnen krijgen. Helaas is dit niet het nieuws wat dhr. Koster ons vanmiddag vertelde. 

 • Ineke

  De Final One en hopelijk done!

  Gisteren was het dan zover, mijn eindexamen waar ik 8 maanden lang voor geknokt heb en 2 maanden van mocht bijkomen. De dag waarop de resultaten werden vastgelegd met behulp van een PET-CT scan. Ik heb geprobeerd zo vriendelijk mogelijk te kijken en ik hoop dat mijn lach het enige is wat straalt op de PET scan.

 • Ineke

  Koekoek

  Daar lig je dan, midden in de nacht.. Wakker door een brandweer die met loeiende sirenes door het dorp reed. Bedankt. Maar wel fijn dat ze levens redden uiteraard ;), graag zelfs!

 • Ineke

  Klaar en dan...

  Ja, dat is gek.. na de super laatste chemo heb ik de laatste keer ook niet veel last gehad van de beruchte bijwerkingen. Maar dan.. dan is de laatste chemo voorbij en dan is alles weer normaal voor de mensen om me heen. Het liefst zou ik ook weer alles gewoon doen zoals ik dat gewend was en zoveel mogelijk geprobeerd heb tijdens de chemo. Maar mijn emoties sleuren me soms alle kanten uit. 

 • Ineke

  Op de valreep

  In mijn goede week, heb ik het altijd suuuuuper druk. Alles wat die week ervoor bewust niet ingepland werd om optimaal van de chemo te kunnen herstellen, wordt in de goede week ingehaald. Zo ook afgelopen donderdag, de dag voor de chemo. 

 • Ineke

  Pterygoid process

  De Pterygoid process, je weet wel... Dat ene bultje in je mond. Juist ja, ik kende dat bultje ook niet.. Tot enkele weken geleden.

 • Ineke

  De beruchte bijwerkingen

  Jaaaa.. en dan ineens hoef je nog máár 3 chemo's, of nóg 3. Precies, de ene dag valt het mee en de andere dag valt het tegen. 

 • Ellen

  Mijn levensvisie

  Met het uitbrengen van mijn blog heb ik ook mijn levensvisie omschreven. Deze is 2 jaar later nog hetzelfde, ik sta nog steeds achter mijn visie over het leven.

 • Ineke

  Hoogspanning

  Wie had dat gedacht dat ik ooit een blog zou schrijven die inmiddels al meer dan 13.500 keer bezocht is (exclusief de trouwe lezers die de blog updates per mail ontvangen).

 • 19707.jpeg

  Soms...

  Soms heb je van die momenten, en soms... Dat is nu...

 • Ellen

  Jong geleerd is oud gedaan

  We hebben een oppasavondje met onze jongste kleinkinderen, iets waar we beide allebei heel blij mee zijn.

 • Ellen

  Bijzonder contact via Twitter

  Er zijn van die contacten die heel speciaal zijn, van het begin af. Ik twitter sinds ik besloten heb openheid te geven over mijn vorm van kanker, non-Hodgkin. 

 • 19613.jpeg

  Als 'ervaren' ABVD-er

  Dat ik eigenlijk toch niet zo'n trouwe blogger ben als ik dacht, blijkt wel uit het feit dat het steeds langer duurt voordat ik een berichtje plaats.

 • Harm Schinkel

  januari 2015

  Januari 2015, een nieuw jaar, nieuwe controles en nieuwe voornemens.

 • 19385.jpeg

  Tussentijdse scan

  Ooooowh!! Nu heb ik jullie wel heel lang laten wachten op de uitslag van de tussentijdse scan! Oepsie.. Denk maar zo, geen bericht = goed bericht ;) 

 • Ellen

  Terugblik op 2014 rituelen

  Mijn gedachten dwalen terug naar over het afgelopen jaar. Vandaag zijn we weer bij de laatste dag van het jaar aangeland. Wat is er allemaal gepasseerd het voorbij gegane jaar.

 • Ineke

  Tussentijdse scan

  Lekkerrrrrr hoor op ons pre-kerstdiner 600cc contrastvloeistof met een chemisch sinasappelsmaakje drinken. Voordat ik mijn eerste slok nam, had ik 'eventjes' de bijsluiter gelezen. 

 • 19302.jpeg

  Update!

  Owjee! ik werd er zomaar aan herinnert dat ik ook nog een blog heb om op te typen ;) Mijn trouwe volgers die elke dag even checken voor het slapengaan of ik alweer een nieuw berichtje heb geplaatst zal ik vandaag eens eventjes verblijden.

 • Harm

  December 2014

  Op 4 december ga ik op voor de eerste controle na mijn ontslag uit het ziekenhuis. Ik ben in deze eerste week thuis 4 kilo afgevallen. 

 • Ineke

  Pomtiepomtiepom

  Donderdagmiddag, een middag zonder afspraken en zelfs geen kindjes in huis die druk met de duplo spelen of aan mijn broek hangen.

 • Ineke

  Een trombose arm?

  Eventjes, eventjes laten checken of de pijn in mijn arm niet veroorzaakt wordt door een eventuele trombose arm. Een wat? Juist ja, een trombose arm. Een verstopping in een ader van je arm door een bloedpropje. Nee, dat is nou niet echt iets waar ik om sta te springen.

 • Ineke

  Joehoeee officieel 2 chemo's afgerond!

  Zo! de vierde chemo is een feit. Vanmorgen mocht ik me om half 10 melden in het MOC in Venray. Dit keer was het Romy die de chemo bij mij ging toedienen. 

 • Ineke

  De derde ronde... chemo 2a!

  Het is hoogste tijd voor een update! Schandalig dat er tegenwoordig een week tussen de berichtjes zit.. Mijn goede week is dan ook goed vol gepland met werken en ons gezinnetje en maar goed ook want dat is een teken dat het goed met me gaat.

 • Ineke met haar gezin

  Kleed je maar uit, - aan, -uit, -aan

  Aan het begin van mijn genezen-van-Hodgkin-carrière had ik me voorgenomen om te gaan sporten tijdens de chemokuren. Tijdens en na de zwangerschappen de afgelopen twee jaar heb ik eigenlijk niet meer gesport. Toch voel ik sterk die behoefte om dat nu wel op te pakken. Is het niet om mijn conditie op peil te houden, dan wel om bijwerkingen van de chemo zoals vermoeidheid zoveel mogelijk de baas te zijn.

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket en vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.