Verslagen van bijeenkomsten

 

Op deze pagina vind je een overzicht van de bijeenkomsten die gehouden zijn met een verslag en foto's.

 • Albert Schweitzer ziekenhuis

  5 april 2017 - Dordrecht

  Op 5 april organiseerde de regio Zuidwest-Nederland in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht een informatiebijeenkomst met twee thema's: multipel myeloom (zelfs door dokters nog vaak geduid als de ziekte van Kahler) en oncologische revalidatie.

 • Ik zal het je uitleggen

  18 maart 2017 - Zwolle

  Het wordt steeds belangrijker om de genetische eigenschappen van kankercellen precies in kaart te brengen, zodat de behandeling daar nauw bij kan aansluiten. Dat was de rode draad van bijna alle ziektespecifieke presentaties tijdens de Hematondag Noord in Zwolle, op 18 maart. 

 • Hand op schouder - foto Henk Jan Ritsma

  9 maart 2017 - Den Haag

  In het Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag organiseerde de regio West-Nederland op 9 maart 2017 een presentatie voor alle Hematonleden en hun partners, met als thema: Diagnose kanker, een streep door de rekening. De spreker was klinisch psycholoog en psychotherapeut Marike Lub.

 • ROC Horizon College Heerhugowaard

  24 februari 2017 - Heerhugowaard

  In het ROC Horizon College in Heerhugowaard kwamen 41 waldenströmpatiënten en naasten bijeen voor lotgenotencontact en een lezing. In persoonlijke gesprekken en een gezamenlijke voorstelronde kon iedereen de eigen ervaringen en zorgen uiten.

 • Arjan van de Loosdrecht - foto Hans Lubout

  9 februari 2017 - Amsterdam

  In het VUmc te Amsterdam vond op donderdagmiddag 9 februari 2017 een informatie- en contactmiddag plaats voor MDS-patiënten, naasten en belangstellenden. Drie sprekers presenteerden ieder vanuit een andere invalshoek de laatste ontwikkelingen rondom de ziekte myelodysplastisch syndroom (MDS).

 • De informatietafel - foto Martijn Roos

  7 februari 2017 - Gorinchem

  Op dinsdag 7 februari 2017 vond een informatieve avond plaats in Gorinchem. Hematoloog Matthijs Eefting gaf uitleg over de vele varianten lymfomen en patiënt Geeri de Jong vertelde samen met haar oncoloog over haar ervaringen met de ziekte van Hodgkin. 

 • De sprekers - foto Lodie Suiker

  19 januari 2017 - Eindhoven

  Op donderdag 19 januari 2017 vond een informatieve avond plaats in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Diverse deskundigen spraken zo’n honderd belangstellenden toe over de gevolgen van chemo op langere termijn.

 • Er kan ook gelachen worden - foto Harold van Beele

  10 januari 2017 - Arnhem

  Op 10 januari 2017 vond in het Rijnstate in Arnhem de informatiebijeenkomst over multipel myeloom plaats. Sprekers waren Ellen van der Spek, hematoloog in het Rijnstate en Niels van de Donk, hematoloog in het VUmc in Amsterdam.

 • Informatiestand Care for cancer - foto Piet van den Berg

  12 november 2016 - Maarn

  In Maarn, ongeveer het midden van regio Midden-Nederland, kwamen op 12 november zestig leden bijeen om te luisteren naar de presentaties 'Kanker, wat doet 't met je?' en 'Angst bij Kanker'. Al bij de opening reageerde de zaal actief.

 • Ziekenhuis Groep Twente Locatie Hengelo - foto ZGT

  1 november 2016 - Hengelo

  In de toekomst kanker voorkomen of altijd genezen? Internist-hematoloog Kees Gerrits denkt niet dat dat gebeurt. Maar nieuwe medicijnen bieden wel perspectief en hoop op een langere overlevingsduur en een betere kwaliteit van leven. Dat was een van de conclusies tijdens de regiobijeenkomst in Hengelo over chronische lymfatische leukemie (CLL) en myelodysplastisch syndroom (MDS).

 • André Mulder - foto Harm Schinkel

  29 oktober 2016 – Nijkerk

  De laatste landelijke bijeenkomst voor stamceltransplantatiepatiënten en hun naasten werd goed bezocht. In de ochtend waren er lezingen van hematoloog Jürgen Kuball en klinisch chemicus André Mulder, 's middags konden de deelnemers kiezen uit een keur aan workshops.

 • De registratiebalie - foto Harold van Beele

  8 oktober 2016 - Ede

  Op 8 oktober vond er een Hematondag plaats voor een heel brede doelgroep aan patiënten: mensen met hodgkinlymfoom, indolente of agressieve non-hodgkinlymfomen, waldenström, CLL, MDS, AML of HCL, mensen in de wait-and-seefase en jongere patiënten. Voor deelnemers waren er presentaties over alle aandoeningen en een keur aan workshops.

 • Maasstad Ziekenhuis - foto Paul Douw van der Krap

  5 oktober 2016 - Rotterdam

  In het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis verzamelden zich op 5 oktober ruim twintig toehoorders voor een informatieavond over lymfklierkanker. Sprekers waren internist-hematoloog-oncoloog Yorick Sandberg en oncologie- en oedeemtherapeut Heleen van ’t Hoff-Klein.

 • Heike Noordzij geeft uitleg - foto Sanne Szarafinski

  9 juni 2016 - Dirksland

  Hematonregio Zuidwest-Nederland hield op 9 juni een bijeenkomst voor lymfklierkankerpatiënten en hun partners en naasten. De avond werd gehouden nabij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

 • In gesprek - foto Andrea Siepel

  2 juni 2016 - Hoogeveen

  Op 2 juni organiseerden de Hematonregio's Groningen-Drenthe en Friesland-Zwolle samen met Zorggroep Treant een bijeenkomst over vermoeidheid bij kanker en over oncologische fysiotherapie. Twee onderwerpen die niet gaan over de bloed- of lymfklierkanker zelf, maar over gevolgen van de ziekte en hoe je daarmee om kunt gaan.

 • In gesprek - foto Piet van den Berg

  24 mei 2016 - Utrecht

  In het UMC Utrecht presenteerde hematoloog Reinier Raymakers op 24 mei het patiëntenportaal van zijn ziekenhuis aan belangstellenden uit de Hematonregio Midden-Nederland. Zijn collega Rogier Mous vertelde over agressieve en indolente lymfomen, het verschil in toekomstverwachting bij beide soorten en over nieuwe middelen.

 • De ontvangst - foto Harold van Beele

  23 april 2016 - Hematon Leukemiedag CML

  Tweehonderd deelnemers hingen zaterdag 23 april tijdens de Hematon Leukemiedag CML aan de lippen van hematologen Peter Westerweel en Nicole Blijlevens. Ze vertelden over respectievelijk de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van CML en over het online patiëntenplatform CMyLife. Na de lunch was er keuze uit een rijkgevuld palet aan workshops.

 • In gesprek met Nicolette Zwinkels - foto Ada van Oosten

  20 april 2016 – Den Haag

  Op 20 april 206 hield het regioteam West-Nederland samen met de afdeling hematologie van het HagaZiekenhuis een informatieavond in het auditorium van het HagaZiekenhuis. Hematoloog Sabine Kersting vertelde over de onderzoeken, die er nodig zijn om tot een diagnose te komen. Verpleegkundig specialist Nicolette Zwinkels hield een vlootshow van alle 'verpleegkundige witte jassen' waarmee een patiënt te maken kan krijgen.

 • Vrijwilliger Cees de Groot in gesprek - foto Fred Stamkot

  12 april 2016 - Rotterdam

  Op 12 april hield regio Zuidwest-Nederland een bijeenkomst in het Erasmus MC in Rotterdam, locatie Daniel den Hoed. Annoek Broers, hematoloog van het Erasmus MC en ex-patiënt Simon Munter gaven een duo-presentatie. De presentatie ging over de intensieve behandeling van acute leukemie met chemotherapie en allogene stamceltransplantatie.

 • Wandelen - foto Harm Schinkel

  9 april 2016 - Hematon Myeloom- en Waldenströmdag

  Op 9 april vond de Hematon Myeloom- en Waldenströmdag plaats. 's Ochtends spraken de hoogleraren hematologie Sonja Zweegman en Marie José Kersten, 's middags konden de deelnemers kiezen uit een keur van workshops.

 • Blije gezichten - foto Piet van den Berg

  4 maart 2016 - Harderwijk

  De twee hematologen van Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk vonden het belangrijk om juist op een middag een presentatie te houden, omdat multipel myeloom patiënten dan nog de energie hebben om te komen. Voor een volle zaal presenteerde eerst internist-hematoloog Amanda Dijk in 'Multipel myeloom' alles wat je moet weten over het ontstaan tot en met de behandeling van deze ziekte. 

 • Even een kopje koffie - foto Esther Hendrikse

  20 februari 2016 - Leeuwarden

  De Hematonregio's Friesland-Zwolle en Groningen-Drenthe organiseerden in het Medisch Centrum Leeuwarden een informatiebijeenkomst voor mensen met multipel myeloom of de ziekte van Waldenström. Internist-hematoloog Esther de Waal hield een lezing over diagnose en behandeling van myeloom en waldenström en de consequenties daarvan.

 • De zaal - foto Robina Perlot

  26 januari en 15 maart 2016 - Apeldoorn

  Op 26 januari en 15 maart van dit jaar hield Hematonregio Stedendriehoek-Twente samen met Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn twee regiobijeenkomsten. Voor de eerste avond in januari was een overweldigende belangstelling, waarna is besloten een tweede avond te organiseren. In totaal hebben 108 mensen de avonden bezocht.

 • Albert Schweitzer Ziekenhuis - foto ASZ

  2 december 2015 - Dordrecht

  Regio Zuidwest-Nederland van Hematon organiseerde op 2 december jongstleden samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht een contactbijeenkomst voor haar leden, partners en belangstellenden. Voor deze avond waren twee sprekers uitgenodigd: Henriëtte Berenschot, internist-hematoloog en Maaike van den Heuvel, researchverpleegkundige.

 • De zaal - foto Lodie Suiker

  14 november 2015 - Maastricht

  Op zaterdag 14 november 2015 vond in Maastricht het Hematoncongres plaats met de naam 'Hematologische kanker, nu en later'.

 • De ontvangst - foto Eddy Kruissink

  2 november 2015 - Nijmegen

  Hematonregio Arnhem-Nijmegen organiseerde samen met de afdeling Hematologie van het Radboudumc de informatieavond 'Wie steunt ons?'. Met de avond wilden de organisatoren het belang van psychosociale ondersteuning bij bloed- en lymfklierkanker en stamceltransplantaties onder de aandacht te brengen van patiënten en zorgverleners.

 • Hans van Velden - foto Piet van den Berg

  10 oktober 2015 - Amersfoort

  Drie medisch specialisten van Meander Medisch Centrum in Amersfoort gaven presentaties over multipel myeloom en oncologische revalidatie tijdens de bijeenkomst die Hematonregio Midden-Nederland samen met het ziekenhuis organiseerde.

 • In gesprek met Ruud Bos - foto Michael Crooymans

  3 oktober 2015 - Hematon Leukemiedag CLL, HCL en ALL

  'Ik heb al snel geleerd dat ik mijn energie beter kan steken in zorgen voor de zieke, dan me zorgen te maken om de zieke,' zei een naaste tijdens de workshop 'Deel je ervaring met ALL'.

 • Wandelend lotgenotencontact

  26 september 2015 - Hematon Lymfklierkankerdag

  Op 26 september 2015 vond de jaarlijkse Hematon Lymfklierkankerdag plaats. Een dag vol informatie en lotgenotencontact. In de ochtend stonden er lezingen op het programma, 's middags waren er workshops.

 • Hanneke Kluin-Nelemans en André Mulder

  12 september 2015 - Groningen

  Op zaterdag 12 september vond er in het UMC Groningen een Hematon-informatiemiddag plaats met als thema Bloed Serieus. Voor deze middag waren twee sprekers uitgenodigd. André Mulder, arts klinische chemie en Hanneke Kluin-Nelemans hoogleraar hematologie.

 • Aandacht - foto Arthur Hooijer

  28 mei 2015 - Austerlitz

  Bijna iedereen krijgt er tijdens of na de behandeling van bloed- of lymfklierkanker meer te maken: vermoeidheid. En voor een aantal mensen komen daar ook nog geheugenproblemen bij. Reden voor Hematonregio Midden-Nederland om een informatie- en contactavond aan deze twee thema's te wijden, op 28 mei In het Beauforthuis in Austerlitz.

 • In de collegebanken

  13 april 2015 - Rotterdam

  Maandagavond 13 april vond een bijeenkomst plaats voor non-Hodgkinpatiënten en hun naasten, georganiseerd door Hematonregio Zuidwest-Nederland.

 • Arnon Kater - foto UVA

  21 maart 2015 - Hematon Wait-and-seedag

  De jaarlijkse Hematon Wait-and-seedag vond plaats op zaterdag 21 maart in conferentieoord Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. De belangstelling voor de dag was groot: er waren ruim honderdtachtig patiënten en naasten. Niet alleen mensen met lymfklierkanker, maar ook met CLL en de ziekte van Waldenström.

 • De zaal - foto Eddy Kruissink

  14 maart 2015 - Hematon Myeloom- en Waldenströmdag

  Op zaterdag 14 maart vond de jaarlijkse Hematon Myeloom- en Waldenströmdag plaats. De hoofdmoot van de dag werd, naast natuurlijk ontmoeting met andere patiënten, gevormd door de lezingen van Henk Lokhorst, hoogleraar hematologie van het VUmc Amsterdam, en Monique Minnema, hematoloog van UMC Utrecht.

 • Peter Westerweel - foto Harold van Beele

  7 maart 2015 - Hematon Leukemiedag AML, CML en MDS

  'Door de lezing over AML ben ik wederom een stukje wijzer geworden welk ongelooflijk proces in het lichaam heeft plaatsgevonden vóór de diagnose'. Dit schreef een van de bezoekers op Facebook over de landelijke bijeenkomst voor CML-, AML -en MDS-patiënten. Ze was een van de 190 bezoekers die op 7 maart naar Soesterberg kwamen.

 • De foldertafel

  26 januari en 9 februari 2015 - Leiden

  Twee avonden maar liefst, organiseerde de regio Den Haag voor mensen met Hodgkinlymfoom, non-Hodgkinlymfoom of chronische lymfatische leukemie. Dat was nodig, omdat er erg veel belangstelling voor de avond was. De bijeenkomsten vonden plaats op in het Diaconessenhuis in Leiden op 26 januari en 9 februari. Ze waren bedoeld voor patiënten, partners, familieleden en andere belangstellenden.

 • Medisch Spectrum Twente - Enschede

  2 februari 2015 - Enschede

  Maandagavond 2 februari 2015 hield Hematonregio Stedendriehoek-Twente, een informatiebijeenkomst in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. In totaal bezochten 38 personen de avond. Tjeerd Snijders, internist-hematoloog, gaf een presentatie over Hodgkin- en non-Hodgkinlymfomen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandeling daarvan.

 • Frank de Reij - foto Piet van den Berg

  25 november 2014 - Amersfoort

  'Dankbaar ben ik de hematoloog die me door een moeilijke periode heen heeft geholpen. Nu kan ik zeggen dat ik anders in het leven ben gaan staan. De ziekte heeft mijn leven verrijkt en ik heb leren relativeren.’ 

 • Vermoeidheid - foto Roman Bonnefoy

  19 november 2014 - Bergen op Zoom

  In het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom vond een Hematonbijeenkomst plaats. Het thema was 'Oncologische revalidatie, waaronder chronische vermoeidheid'. 

 • Vlaai

  15 november 2014 - Weert

  De patiënt in de hoofdrol

  Ruim honderd bezoekers waren er bij het congres op 15 november in Weert. Gerard Bos, hoogleraar hematologie van het Maastricht UMC+, hield een presentatie met als onderwerp 'Patiënten met bloedkanker leven langer, maar tegen welke prijs?' Na een korte uiteenzetting over de ontwikkeling van bloedcellen en de plaatsbepaling van afwijkende processen die kanker als gevolg hebben, gaf Bos aan welke behandelingsmethoden toegepast kunnen worden.

 • Rien van Oers - foto Jolanda Bot

  13 november 2014 - Amsterdam LYMMCARE

  Een hoopvol tijdperk, zo omschrijft Rien van Oers de periode die voor ons ligt. De laatste jaren zijn er diverse medicijnen getest en recentelijk op de markt gekomen die volgens hem echt een verschil kunnen maken in de behandeling van non-Hodgkinlymfomen, chronische lymfatische leukemie (CLL) en multipel myeloom. 

 • CD38

  8 november 2014 - Akersloot

  Informatiebijeenkomst multipel myeloom

  Op 8 november organiseerde Hematon een informatiebijeenkomst over multipel myeloom. Tijdens deze bijeenkomst sprak hematoloog Niels van de Donk over 'Multipel myeloom en ontwikkelingen in de behandeling' en emeritus-hoogleraar hematologie Peter Huijgens over 'Beslissingen nemen over de behandeling in de spreekkamer'.

 • Duimen omhoog voor de VOORT-winnaars - foto Jack Bakker

  1 november 2014 - Hematon Stamceltransplantatiedag

  Op 1 november kwamen in Nijkerk voor de 25ste keer stamceltransplantatiepatiënten, naasten, donoren, professioneel betrokkenen en belangstellenden samen voor informatieve lezingen, inspirerende workshops en lotgenotencontact.

 • Balans - foto Nikodem Nijaki

  1 november 2014 - Nijmegen

  'Wat kan uw arts voor u betekenen, maar... wat kunt u zelf doen?' was de titel van de presentatie van Věra Novotný, internist-hematoloog van het Radboudumc.

 • multipel myeloom

  1 november 2014 - Wolvega

  Multipel myeloom nog steeds lastig voor huisarts

  Tijdens de drukbezochte contactdag op 1 november in Wolvega hield internist-hematoloog Esther de Waal een verhaal over multipel myeloom. Esther is verbonden aan het Medisch Centrum Leeuwarden.

 • Hematon CLL- en HCLdag

  11 oktober 2014 - Hematon Leukemiedag CLL en HCL

  Weten, delen en ontmoeten. Deze drie uitgangspunten van Hematon waren duidelijk aanwezig tijdens de landelijke Hematon CLL- en HCLdag in Soesterberg. Door de lezing van dokter Mark-David Levin, door de workshops waar kennis en ervaring uitgewisseld konden worden en doordat er ruim tijd was voor onderling contact.

 • Admiraal de Ruyter Ziekenhuis Goes

  23 september 2014 - Admiraal De Ruyter Ziekenhuis Goes

  Ruim 60 belangstellenden hadden op dinsdagavond 23 september de weg naar het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes weten te vinden voor een regionale contact- en informatiebijeenkomst over lymfklierkanker.

 • Patient weet je wie je bent - foto Martin de Ruiter

  13 september 2014 - Hematon Lymfklierkankerdag

  De Hematon Lymfklierkankerdag werd door de bezoekers met een 8.6 gewaardeerd. En dat gemeten over een aantal onderwerpen! De werkgroep Hematon Lymfklierkankerdag kan dus terugzien op een goed geslaagde dag. Niet alleen wat betreft het cijfer, maar ook qua sfeer en beleving.

 • uitnodiging

  29 maart 2014 - Hematon openingscongres

  In een bomvol congrescentrum in Nieuwegein vierde Hematon op 29 maart haar oprichting met een openingscongres.

   

Categorieën

Word lid!

Als patiënt wil je meer weten over je ziekte, je verhaal delen en lotgenoten ontmoeten. Hematon maakt dat mogelijk met behulp van haar leden en donateurs. Als lid krijg je een welkomstpakket en vier keer per jaar Hematon Magazine: een blad boordevol interviews, nieuws en medische updates. 

Je ontvangt verder uitnodigingen voor regionale en landelijke bijeenkomsten waar je lotgenoten ontmoet en relevante informatie over je ziekte krijgt van artsen en andere deskundigen. Het lidmaatschap kost slechts € 25,00 per jaar.

Agenda

  • Informatiebijeenkomst over hematologische kanker in Roermond

   Marlène van de Poel, hematoloog-oncoloog, belicht het thema: Ontwikkelingen in de behandeling van hematologische kanker en effecten op korte en langere termijn. Wil Theelen, oncologieverpleegkundige, bespreekt het onderwerp: Wat is de rol van de oncologieverpleegkundige in het ziekteproces?

  • Informatiebijeenkomst over CML in Dordrecht

   Een informatiebijeenkomst voor patiënten met chronische myeloïde leukemie (CML) en hun naasten.

  • Bijeenkomst over bloed in Enschede

   Jennita Slomp, laboratoriumspecialist klinische chemie en hematologische chemie geeft uitleg over de rol die bloed speelt bij de diagnose en de verdere behandeling.

  • Informatiebijeenkomst over myeloom in Katwoude

   Inger Nijhof, hematoloog van het VUmc spreekt over multipel myeloom. Corien Eeltink, verpleegkundig specialist hematologie van het VUmc vertelt over aanvullende medicinale opties en behandelmogelijkheden.

  • Informatiebijeenkomst over CLL in Schiedam

   Nazik Durdu-Rayman, internist-hematoloog spreekt over: CLL, de nieuwste ontwikkelingen en het wait-and-seebeleid. Lisanne Lankhaar-van der Knaap, Edwin Teerlink en Yvonne Dil, verpleegkundigen bespreken: De begeleidende rol van de hemato-oncologieverpleegkundige.

  • Lotgenotenbijeenkomst in Terneuzen

   Hematon organiseert een lotgenotenbijeenkomst voor (ex-)patiënten hun naasten en belangstellenden.

  • Hematondag Midden

   Een dag met aandacht voor alle bloedkankersoorten, stamceltransplantatie, effecten van behandelingen op langere termijn, communicatie met de arts, kanker en werk, naasten, bewegen, zingen en nog veel meer.

  • Hematondag Zuid

   Een dag met aandacht voor alle bloedkankersoorten, stamceltransplantatie, effecten van behandelingen op langere termijn, communicatie met de arts, kanker en werk, naasten, bewegen, zingen en nog veel meer.