Webinar Nieuwe ontwikkelingen rondom CAR-T-celtherapie

Thema

Nieuwe ontwikkelingen rondom CAR-T-celtherapie

CAR-T-celtherapie is een vrij nieuwe behandeling. Je eigen afweercellen worden daarbij in het laboratorium bewerkt, zodat ze beter kankercellen kunnen bestrijden. Daarna krijg je de bewerkte cellen terug om in je lichaam hun werk te doen. Op dit moment wordt CAR-T-celtherapie alleen ingezet bij grootcellig B-cellymfoom, acute lymfatische leukemie en multipel myeloom. De resultaten zijn bemoedigend, al zijn er ook risico’s.

Marie José Kersten, hoogleraar hematologie van het Amsterdam UMC, Tom van Meerten, hematoloog van het UMC Groningen en Marjolein van der Poel, hematoloog van het Maastricht UMC+ praten je bij over de laatste ontwikkelingen rond CAR-T-celtherapie. Wie komt ervoor in aanmerking? Wat zijn de nieuwste resultaten? Is de behandeling misschien voor meer aandoeningen geschikt? Op welke manier worden bijwerkingen tegengegaan, en zijn daarin nieuwe ontwikkelingen?

Programma

16:00 uur

Aanvang
Inleiding door presentator
Lezing door Marie José Kersten, Tom van Meerten en Marjolein van der Poel
Tijdens en na de presentatie worden zo veel mogelijk vragen behandeld die vooraf zijn verzameld, maar ook tijdens het webinar kunnen worden gesteld via de chat

17:30 uur Afsluiting

 

Heb je vragen die je graag aan de sprekers zou willen stellen? Stuur ze dan uiterlijk vrijdag 11 mei naar webinarvragen@hematon.nl. Zij proberen je vraag tijdens het webinar te beantwoorden.

Datum

Starttijd - eindtijd

16:00 - 17:30 uur

Sprekers

  • Marie José Kersten, hoogleraar hematologie Amsterdam UMC

Ook interessant