Webinar ziekte van Waldenström

Thema

Ziekte van Waldenström

Bij de ziekte van Waldenström is er sprake van een kwaadaardige woekering van een bepaald type witte bloedcellen (B-cellen) in het beenmerg, en soms in de lymfeklieren. De ziekte is zeldzaam en verdwijnt nooit echt. De behandeling is dan ook niet gericht op genezing, maar op vermindering van je klachten.  

Wat gaat de ziekte betekenen voor je verdere leven? Is er al direct een behandeling nodig, of hoor je bij de groep mensen die er nog lang weinig klachten van ondervindt? Wanneer is het veilig om dan een tijdje (en soms jaren) af te wachten wat het in jouw geval gaat brengen?  

Welke behandelingen zijn er? Zijn er momenteel studies waarvoor je in aanmerking komt? Wat zijn je vooruitzichten, en is er al nieuws te melden uit recente studies? Net als in januari 2021 praat hematoloog Josephine Vos, expert op dit gebied en werkzaam in het Amsterdam UMC, ons bij in een nieuw Hematon-webinar over deze ziekte.  

Dit webinar vindt plaats op vrijdag 16 december van 16.00 - 17.00 uur. Heb je vragen die je aan dr. Vos zou willen stellen? Stuur die dan vóór vrijdag 2 december in, via webinarvragen@hematon.nl.
Dr. Vos zal in het webinar dan zo veel mogelijk van deze vragen beantwoorden.   

Schrijf je hier in:

Ziektebeeld

Waldenström

Datum

Starttijd - eindtijd

16.00 - 17.00