Beeldredacteur

Wij zijn op zoek naar een

Beeldredacteur
 

Denk jij in beeld? En weet je precies hoe je met beeld de kwaliteit van brochures, webpagina’s, powerpoints, social media en magazines vergroot? Dan zoeken we jou! Hematon is op zoek naar een extra, vrijwillige beeldredacteur die op korte termijn wil starten.

Dit is Hematon

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met bloed- of lymfklierkanker, mensen die daarvoor een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan en hun naasten. Speerpunten zijn lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening. Er zijn bij Hematon ruim 150 vrijwilligers actief. Ze werken op regionaal of landelijk niveau.

Wat zijn de functie-eisen?

Als beeldredacteur bij Hematon heb je een goed oog voor sterk beeld, ben je een creatieve denker en op de hoogte van bijvoorbeeld Lightroom en/of Photoshop Adobe. Je kunt werken in een cms, of je staat ervoor open om dit te leren. Je bent creatief en oplossingsgericht. Je werkt nauw samen met de huidige beeldredacteur en andere ‘beeldmensen’ van de commissie communicatie. Samen met de huidige beeldredacteur vorm je een ge-oliede machine. Je weet elkaar te inspireren en fungeert als elkaars achtervang. Kritiek is gratis advies omdat je hetzelfde doel hebt: goed, sterk en kwalitatief beeld waarmee we iedereen met een hemato-oncologische aandoening beter informeren, raken en inspireren.

Wat zijn je taken?

  • Het zoeken en opvragen van beeld voor online-nieuwsberichten, brochures, headers en magazine
  • Het plaatsen van beeld in een CMS • Bewaken van de kwaliteit van beeld
  • Het adviseren van vrijwilligers binnen Hematon
  • Bewaken van rechten en credits
  • Beheer van de beeldbank
  • Aansturen en briefen van fotografen en illustratoren
  • Wat biedt Hematon jou?

Je maakt deel uit van een goed, betrokken team waar professionaliteit en kwaliteit voorop staan. Je werkt samen met de huidige beeldredacteur, de mensen van de commissie communicatie en andere vrijwilligers van Hematon. De vrijwilligers bestaan merendeels uit (ex)patiënten.

De commissie Communicatie

Je gaat horen bij de commissie Communicatie die verantwoordelijk is voor het communicatiebeleid van Hematon en de uitvoering daarvan. De nieuwsbrieven, social media, website, uitnodigingen, magazine, folders en brochures wordt door deze groep vrijwilligers verzorgd. Als je dat wilt, kun je deelnemen aan de teamvergaderingen eens per maand.

Heb jij interesse?

Je bent van harte welkom om kennis te komen maken. Mail je motivatie en een link naar je portfolio voor 31 januari 2022 naar Cor van Vlaanderen (voorzitter van de Commissie Communicatie) secretaris@hematon.nl