Communicatiemedewerker

Dit is Hematon 

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met een hematolo-oncologische aandoening, mensen die daarvoor een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan en hun naasten. Speerpunten zijn lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening. Bij Hematon zijn 150 betrokken en ervaringsdeskundige vrijwilligers actief. Ze werken op regionaal of landelijk niveau. Goede, gemotiveerde vrijwilligers zijn onmisbaar voor Hematon.

Naar wie zijn we op zoek?

Be good and tell about it! Daar gaat het om in de communicatie. Zowel in- als extern. Als communicatiemedewerker laat je in woord en tekst zien waar Hematon voor staat en trots op is. Je begrijpt als geen ander hoe Hematon communicatie aantrekkelijk en efficiënt kan inzetten. Je bent, of wordt, lid en vrijwilliger bij Hematon.

Wat is je team?

Je gaat werken in de commissie Communicatie die verantwoordelijk is voor het communicatiebeleid van Hematon en de uitvoering daarvan. De nieuwsbrieven, social media, website, uitnodigingen, magazine, folders en brochures wordt door deze groep vrijwilligers verzorgd. 

Het team communicatie bestaat uit een professionele communicatieadviseur met wie je samenwerkt en die jou inhoudelijk aanstuurt. Samen met  het hele team van redacteuren, een beeldredacteur en functioneel beheerders zorg je dat leden en niet-leden goed geïnformeerd worden over Hematon en hemato-oncologische onderwerpen.

Wat zijn de functie-eisen?

  • Het communicatiewerk bepalen we samen, maar je voert een deel (grotendeels) zelf uit. Je schakelt daarom gemakkelijk tussen samenwerken en zelfstandig werken. 
  • Goede schrijfvaardigheden zijn essentieel.  
  • Je vertaalt communicatieboodschappen makkelijk naar verschillende doelgroepen op diverse communicatiekanalen. Je kent de waarde van social media.  
  • De nadruk ligt op het schrijven en redigeren van interne communicatieberichten in nieuwsbrieven en websitecontent, het maken van nieuwtjes voor de website, verzorgen van social posts, redigeren van bijdrages voor het communicatieplan en het maken van ‘Q and A’s’.  
  • Kennis met een cms-systeem en MailChimp is een pré. Maar ermee willen leren werken, is nog beter. 
  • Je bent bekend om te schrijven voor seo of bent bereid dit te leren.  
  • Je hebt ongeveer 6-8 uur per week tijd voor Hematon. 
  • Je wilt andere vrijwilligers van Hematon helpen met hun communicatie-werkzaamheden. 
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen en gevoeligheden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar.

Wat biedt Hematon jou?

Je maakt deel uit van een goed team waar professionaliteit en kwaliteit voorop staan. Zo nodig is het mogelijk om cursussen te volgen. De vrijwilligers bestaan merendeels uit patiënten. We ondersteunen elkaar waar dat nodig is. Onkosten worden op declaratiebasis vergoed.

Heb je interesse?

Heb jij zin om onderdeel uit te maken van een groep van vrijwilligers die zich actief bezighoudt met het ondersteunen van mensen met kanker? Je bent van harte welkom om kennis te komen maken met de commissie Communicatie. Mail Cor van Vlaanderen (voorzitter van de Commissie Communicatie) secretaris@hematon.nl.