Hematon nieuws

 

Hieronder vind je de nieuwsberichten die door Hematon zijn uitgebracht.

 • Commissie Belangenbehartiging zoekt nieuwe leden

  Commissie Belangenbehartiging zoekt nieuwe leden

  De commissie Belangenbehartiging van Hematon breidt haar aandachtsgebieden uit. We hebben we dringend behoefte aan betrokken en enthousiaste mensen die een bijdrage willen leveren aan het realiseren van de doelstellingen van Hematon.

 • Stel al je vragen tijdens Wereldkankerdag

  Stel al je vragen tijdens Wereldkankerdag

  Een heel etmaal lang, op zondag 4 februari van 00.00 uur tot 24.00 uur, zit het Vragenteam van Hematon klaar om vragen te beantwoorden van mensen met bloed- of lymfklierkanker. Dat gebeurt in het kader van Wereldkankerdag.

 • In memoriam Harm Schinkel

  In memoriam Harm Schinkel

  Tot ons grote verdriet is Harm Schinkel, een van onze vrijwilligers, op zondag 14 januari aan de gevolgen van lymfklierkanker overleden op 62-jarige leeftijd. Harm was een zeer betrokken collega.

 • Informatie over CML grondig vernieuwd

  Informatie over CML grondig vernieuwd

  De Hematon-informatie over chronische myeloïde leukemie (CML) is vernieuwd en fors uitgebreid. Zo zijn de CML-pagina's op de website grondig herzien en voorzien van veel doorlinkpagina's met extra info. En er kwam een nieuw patiëntenboekje uit.

Oudere nieuwsberichten

Algemeen nieuws

 • Wereldwijde enquête onder lymfoompatiënten

  Je kunt nu meedoen aan de tweejaarlijkse enquête van de Lymphoma Coalition. De Lymphoma Coalition is een wereldwijd netwerk van lymfoompatiëntenorganisaties. Het netwerk wil ervoor zorgen dat lymfoompatiënten de zorg en ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.

 • 'Klinische onderzoeken stellen soms de verkeerde vragen'

  Vragen van patiënten staan lang niet altijd centraal in wetenschappelijke klinische onderzoeken. Daar moet dringend verandering in komen. Dit kwam naar voren tijdens de patiëntensessie van het eind januari gehouden jaarlijkse Dutch Hematology Congress in Papendal Arnhem.

 • Vrouwen met siliconen borstimplantaten lopen verhoogd risico op ALCL

  Vrouwen met siliconen borstimplantaten lopen een verhoogd risico op grootcellig anaplastisch T-cellymfoom (ALCL). Nederlandse pathologen en plastisch chirurgen van het UMC Maastricht en VU Medisch Centrum hebben voor het eerst in kaart gebracht hoe vaak de ziekte voorkomt bij deze vrouwen.

 • Factsheet late gevolgen op de werkvloer maakt probleem inzichtelijk

  Late gevolgen van kanker en de ingrijpende behandeling van de ziekte zijn vaak niet zichtbaar voor de buitenwereld, maar kunnen wel van grote invloed zijn op het functioneren van mensen. 

 • Onvoldoende voor begrip op de werkvloer voor late effecten

  Werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor mensen die kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten wordt daar te weinig rekening mee gehouden op werkvloer.