Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Het communicatieteam zoekt versterking

Onze droom: alle mensen met bloed- en lymfklierkanker in Nederland juiste en actuele informatie geven over hun ziekte, behandelingen, vooruitzichten en leven met (of na) de diagnose kanker.

Om dat te bereiken werken we met een team van vrijwillige schrijvers, fotografen, website-beheerders, marketeers en social media-kenners aan de communicatie van Hematon. Bijna allemaal lotgenoten en naasten die hun kennis en tijd willen stoppen in het versterken van de belangen en kennis van mensen met een hematologische kanker. 

Binnen ons enthousiaste team zijn wij op zoek naar vakmensen die zin hebben in het maken van ...

  • Interne communicatie: we zoeken een communicatiemedewerker voor interne en praktische communicatievragen, van brieven maken tot een PowerPoint in elkaar zetten: welkom!
  • Een goed draaiende website: de website draait dag in dag uit. De huidige beheerder kan zeker een tweede beheerder aan zijn zijde gebruiken.
  • Goed vormgegeven brochures, flyers, banners en rapporten: ben jij een vormgever die brochures, kaarten en rapporten maakt en ook vriendelijk en toch streng de huisstijl bewaakt? We kunnen je vaardigheden goed gebruiken!
  • Social media. We zoeken een social mediaredacteur voor Twitter en LinkedIn met kennis van deze tools en een oog voor nieuwsgaring.
  • Contact! Op bijeenkomsten presenteren we onze folders en brochures. Daarvoor zoeken wij een gastvrouw of gastheer die als een ambassadeur het verhaal van Hematon en onze materialen presenteert en beheert.

Direct reageren of meer weten?   

Wat verwachten we van je? 

Je neemt actief deel aan jouw team waarin de werkzaamheden worden verdeeld en afspraken worden gemaakt. Ook ben je, of word je, lid van Hematon. We hopen dat je je minstens twee uur per week kunt inzetten. Meer mag, minder ook.

 

Wat biedt Hematon jou?  

Je maakt deel uit van een team waar professionaliteit en kwaliteit voorop staan. De vrijwilligers bestaan merendeels uit patiënten. We ondersteunen elkaar waar dat nodig is. Onkosten worden op declaratiebasis vergoed. Het is mogelijk om op kosten van Hematon een cursus te doen.
 

Wie zijn wij?

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met een hematologische-oncologische aandoening, mensen die daarvoor een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan en hun naasten. Speerpunten zijn lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening.