Medisch redacteur / tekstschrijver

Wij zijn op zoek naar een:

Medisch redacteur / tekstschrijver
 

Dit is Hematon 

Hematon is de patiëntenorganisatie voor mensen met een hematolo-oncologische aandoening, mensen die daarvoor een stamceltransplantatie (hebben) ondergaan en hun naasten. Speerpunten zijn lotgenotencontact, belangenbehartiging en informatievoorziening. Bij Hematon zijn 150 betrokken en ervaringsdeskundige vrijwilligers actief. Ze werken op regionaal of landelijk niveau. Goede, gemotiveerde vrijwilligers zijn onmisbaar voor Hematon.

We zoeken een (medisch) redacteur / tekstschrijver

We zijn alle informatie over de ziektebeelden aan het bijwerken, voor op de website en in brochures, in samenwerking met hematologen. Voor dit project zoeken we een of meerdere vrijwillige tekstschrijvers die vertrouwd zijn met het toegankelijk en begrijpelijk maken van 'lastige’ medische teksten. Lastig omdat ze veel medische termen bevatten en omdat de lezer emotioneel betrokken is. Heb jij hier ervaring mee, heb je affiniteit met gezondheid en ziekte en heb je enkele uren per week tijd de komende twee à drie maanden? Dan zoeken we jou!

De commissie Communicatie

Je gaat horen bij de commissie Communicatie die verantwoordelijk is voor het communicatiebeleid van Hematon en de uitvoering daarvan. De nieuwsbrieven, social media, website, uitnodigingen, magazine, folders en brochures wordt door deze groep vrijwilligers verzorgd. Je zult vooral te maken hebben met de andere redacteuren die werken op het project en met de hoofdredacteur die jou begeleidt op toon en stijl van Hematon. Desgewenst kun je deelnemen aan de teamvergaderingen eens per maand.

Het project WIG

Je gaat werken voor het project Web Info Groep (WIG). Dit bestaat uit zes projectgroepen: o.a. Leukemie, Lymfklierkanker, Stamceltransplantatie en Myeloom. In elke projectgroep zit een hematoloog, iemand van Hematon Belangenbehartiging en een redacteur. Jij bent dan een van de redacteuren. Ook werkt er een aantal overkoepelend voor alle WIG’s, namelijk de beeldredactie, de webmaster en de projectleider. Je zult veel samenwerken met de Hematon Belangenbehartiger en de projectleider.

Wat zijn de functie-eisen?

  • Goede schrijfvaardigheden; je schrijft soepel, eenvoudig en bent bekend met teksten op B1-taalniveau
  • Je houdt van schrijven en redigeren van long copy voor websites en brochures
  • Je hebt affiniteit met hematologische kanker
  • Je bent bekend met seo of wilt dit leren 
  • Je hebt ongeveer 6-8 uur per week tijd voor Hematon
  • Je bent of wordt lid van Hematon

Wat biedt Hematon jou?

Je maakt deel uit van een goed team waar professionaliteit en kwaliteit voorop staan. Zo nodig is het mogelijk om cursussen te volgen. De vrijwilligers bestaan merendeels uit patiënten. We ondersteunen elkaar waar dat nodig is. Onkosten worden op declaratiebasis vergoed.

Heb je interesse?

Heb jij zin om onderdeel uit te maken van een groep van vrijwilligers die zich actief bezighoudt met het ondersteunen van mensen met kanker? Je bent van harte welkom om kennis te komen maken. Mail Cor van Vlaanderen (voorzitter van de Commissie Communicatie) secretaris@hematon.nl.