2 februari 2015 - Enschede

Verslagen

Maandagavond 2 februari 2015 hield Hematonregio Stedendriehoek-Twente, een informatiebijeenkomst in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. In totaal bezochten 38 personen de avond. Tjeerd Snijders, internist-hematoloog, gaf een presentatie over Hodgkin- en non-Hodgkinlymfomen en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de behandeling daarvan.

De presentatie had als uitgangspunt de vraag: 'wat zou een patiënt willen weten'. Met als idee dat als je weet wat je overkomt, je daarna de ziekte en behandeling hopelijk gemakkelijker kunt verwerken. Dokter Snijders gebruikte onder andere een metafoor om voor de aanwezigen duidelijk te maken waarom de verschillende stadia in de ontwikkeling van een lymfkliercel van belang zijn voor de behandeling. Hij vergeleek deze met de levenscyclus van een mens. Het was voor een ieder duidelijk dat je een kleuter die iets doet wat niet mag anders aanpakt dan een tiener die aan de drugs zit. De vergelijking bracht een lach op de gezichten van de aanwezigen.

Na een korte pauze zijn de in de zaal levende vragen aan de orde gekomen, waarna de avond rond half tien is afgesloten. De aanwezigen hebben op verzoek van de vrijwilligers een enquêteformulier ingevuld. Hieruit bleek dat de lezing van dokter Snijders goed ontvangen is.

Meest gelezen

Meest recente artikelen