26 januari en 15 maart 2016 - Apeldoorn

Verslagen

Op 26 januari en 15 maart van dit jaar hield Hematonregio Stedendriehoek-Twente samen met Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn twee regiobijeenkomsten. Voor de eerste avond in januari was een overweldigende belangstelling, waarna is besloten een tweede avond te organiseren. In totaal hebben 108 mensen de avonden bezocht.

Cees Schaar, internist-hematoloog, heeft de aanwezigen meegenomen op een reis langs de diverse aspecten van de ziekte multipel myeloom en de behandeling daarvan. In Gelre Apeldoorn zijn ze momenteel bezig met het ontwikkelen van een zogenaamd zorgpad voor multipel myeloom. Kelly Dollenkamp-Eimers, physician assistent, heeft aan de hand van het ontwikkelde zorgpad de aanwezigen meer verteld over autologe stamceltransplantatie. Ook onderwerpen als vermoeidheid en de lastige periode na de behandeling kwamen in haar presentatie aan de orde. Helaas kon zij de tweede avond niet aanwezig zijn. Cees Schaar heeft daarom haar presentatie voor zijn rekening genomen.

Maike Sikkema, vrijwilliger bij Hematon, gaf een presentatie over Hematon. Ze vertelde over wat Hematon is en wat Hematon doet en voor je kan beteken. Aan het eind van haar presentatie vroeg ze aandacht voor het feit dat je je als patiënt, al wordt je nog zo liefdevol ondersteunt door je naasten, erg eenzaam kunt voelen. Contact met andere patiënten, lotgenotencontact, kan helpen deze eenzaamheid te verlichten. Hematon biedt de mogelijkheid aan haar leden om met elkaar in contact te komen, via bijeenkomsten, maar ook via de telefoon.

Meest gelezen

Meest recente artikelen