8 november 2014 - Akersloot

Verslagen

Informatiebijeenkomst multipel myeloom

Op 8 november organiseerde Hematon een informatiebijeenkomst over multipel myeloom. Tijdens deze bijeenkomst sprak hematoloog Niels van de Donk over 'Multipel myeloom en ontwikkelingen in de behandeling' en emeritus-hoogleraar hematologie Peter Huijgens over 'Beslissingen nemen over de behandeling in de spreekkamer'.

Levensverwachting

Niels van de Donk hield een verhaal aan de hand van een wel heel mooie verzameling afbeeldingen. Hij benadrukte dat de gemiddelde levensverwachting van multipel myeloompatiënten nu vijf jaar is, dat betekent in enkele jaren een flinke stijging. Op 6 december 2014 begint het jaarlijkse congres van de American Society of Hematology (ASH). Op dit toonaangevende congres worden de uitkomsten van enkele belangrijke Hovon-studies gepresenteerd. Aan deze studies hebben ook veel Nederlanders meegewerkt.

Meer macht voor patiënt

Peter Huijgens is er voor om de patiënten veel macht te geven. Ga alleen met een arts in zee waar je goed contact mee hebt, vindt hij. Bereid je goed voor op een consult. Neem vooral een lijstje mee met de belangrijkste punten die je wilt bespreken.

 

Meest gelezen

Meest recente artikelen