Actie voor lymfklierkanker

Beeld Lymph&Co Lymfklierkanker

Bij ongeveer 1 op de 50 mensen wordt in zijn of haar leven de diagnose lymfklierkanker gesteld. Stichting Lymph&Co, opgericht door Bernhard van Oranje, start daarom een landelijke campagne om meer geld op te halen voor onderzoek naar de bestrijding van de ziekte. De stichting garandeert dat 100% van de donaties ten goede komt aan onderzoek en heeft de ambitie om lymfklierkanker de wereld uit te helpen.

Overleven 

Voor de campagne van  Lymph&Co  zijn bekende en minder bekende Nederlanders ingeschakeld om in een  ‘virtuele doodskist’  te stappen die tot 50% hun gezicht en lichaam bedekt. Dit om mensen bewust te maken van de ernst van de diagnose, je leven gaat ineens over overleven.
Fien  Vermeulen  en  Bernhard van Oranje  waren er  één van. Zowel bekende  als  minder bekende Nederlanders die de diagnose lymfklierkanker krijgen, horen dat bij ongeveer 50% van de mensen chemotherapie aanslaat. Bij de andere 50% niet. 

Fien Vermeulen:  'Elke dag realiseer ik me hoe blij ik ben met elke dag, dat had ook anders kunnen zijn. Het ergste vond ik dat ik totaal geen controle had, dat dus iedereen deze ziekte kan krijgen. Het meedoen met de campagne maakt me ook bewust van het feit dat het echt kantje boord is geweest. Ik bedoel, wat is 50% kans nou echt?'  
  
Bernhard van Oranje vult aan:  ‘Het belangrijkste besef dat ik heb gekregen van meedoen met de campagne is dat ik zoveel geluk heb gehad. Eigenlijk had ik in mijn geval nog minder kans dan die 50%. Uiteindelijk willen we ook met  Lymph&Co  het verschil maken, dat die kans dat de behandeling aanslaat steeds groter wordt. Vanuit die dankbaarheid en besef dat ik dus zoveel geluk heb gehad willen we zoveel mogelijk mensen in actie brengen en awareness creëren voor de ziekte'. 

Lymfklierkanker is de derde kankersoort bij kinderen en jongvolwassenen en de vijfde kankersoort bij volwassenen. Om de ziekte beter te kunnen genezen, wil Lymph&Co financiering ophalen voor wetenschappelijk onderzoek. Hematon is niet betrokken bij dit onderzoek en de campagne maar steunt als (onafhankelijke) patiëntenorganisatie de missie voor meer wetenschappelijk onderzoek.

ikbenereenvan.nl 

Meest gelezen

Meest recente artikelen