Anke Verweijen en Bart Selten vanavond bij Pauw over stamceltransplantatie

Beeld Ernie Buts Stamceltransplantatie

Vanavond praten Anke Verweijen, Bart Selten en een stamceldonor in het programma Pauw over stamceltransplantatie. Het is deze week Nationale Donorweek. Op de eerste dag daarvan ging de documentaire Papa's Bloed in première, over Ankes overleden man Dennis Verweijen. Voor hem was er geen stamceldonor.

Bart Selten is vrijwilliger van Hematon en jonge CML-patiënt. Hij onderging een stamceltransplantatie in 2017. Hij praat vanavond over zijn ervaringen en het leven na een stamceltransplantatie. In dit voorjaarsnummer van Hematon Magazine kon je al een interview met hem lezen. 

Geen donor 
Anke verloor jaar man Dennis twee jaar geleden aan acute leukemie. De documentaire ‘Papa’s bloed’ – naar de titel van het boek  dat  Dennis  in 2017 schreef  – laat zien wat er gebeurt wanneer iemand leukemie heeft en er geen geschikte stamceldonor is.  
Dennis kreeg niet de kans om te genezen en heeft zich in de tijd die hem restte nog op allerlei manieren ingezet om donoren te werven. Hij hoopte dat anderen er wel mee geholpen zouden worden. Daarom heeft Anke de documentaire gemaakt, vertelt ze. Zodat er nooit meer iemand de boodschap hoeft te krijgen: 'Sorry, er is geen donor voor u.' 

Maarten van der Weijden 
In de documentaire komen familie, verschillende artsen, een donor en ook Maarten van der Weijden aan het woord. Maarten steunde Dennis tijdens zijn ziekte. Hij had op 19-jarige leeftijd ook leukemie en had wel het geluk om beter te worden. 

 Bekijk de documentaire op de website  www.papasbloed.nl  of via deze link. Het programma Pauw is vanavond te zien op Nederland 1 om 23.00 uur. 

 

Meest gelezen

Meest recente artikelen