AYA-thema-avond over relaties en seksualiteit

Beeld: Tu Anh Voor alle ziektes relevant

Kanker raakt je op allerlei manieren. Ook op het gebied van relaties, intimiteit en seks. Daarom is er op 6 juni in het UMCG een thema-avond voor AYA's. AYA staat voor Adolescent and Young Adults: jongvolwassenen van 18-35 jaar met kanker. 

'Ik wil weer gaan daten. Maar wat vertel ik nou in zo’n eerste afspraakje? Of wat zet ik in mijn Tinder profiel?' 'Ik durf niet goed meer. Mijn lijf is beschadigd en alles voelt zo anders'. Dat zijn vragen waarmee je tijdens of na je ziekte te maken kunt krijgen. De eerste stap is dan: praat erover! Je bent niet de enige.

Programma
Tijdens de avond vertellen ervaringsdeskundige AYA's Sophia Sleeman en Iris de Munnik wat kanker voor hen betekent op het gebied van relaties en seksualiteit. Daarna bespreekt Henk Elzevier (uroloog-seksuoloog) veelvoorkomende problemen op gebied van intimiteit en seksualiteit door kanker of de behandeling ervan.
Na de pauze worden vragen van het publiek beantwoord, aan de hand van ingeleverde kaartjes. Tot slot is er gelegenheid om na te kletsen met een hapje en drankje.

De avond vindt plaats op 6 juni van 19.00 – 22.15 uur, inloop vanaf 18.30 uur. Plaats: polikliniek oncologie UMCG. Er is bewegwijzering in het UMCG.

Meest gelezen

Meest recente artikelen