Benefietconcert saxofonist Ties Mellema, terug na hodgkin

Op zondag 30 oktober geeft Ties Mellema, saxofonist en ex-hodgkinpatiënt, het benefietconcert 'Hard Reset' in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. De opbrengst van het benefietconcert is bestemd voor Micro-RNA onderzoek van het VUmc.

In de zomer van 2015 werd bij Ties de ziekte van Hodgkin geconstateerd. Er volgde een heftige, zware tijd, die in het teken stond van chemotherapie. De behandeling had succes: begin dit jaar wees een ct-scan uit dat alles 'schoon' was.
Tijdens het benefietconcert staat Ties op het podium met een keur aan artiesten, waaronder rapper Akwasi, harpist Remy van Kesteren, jazzpianist Rembrandt Frerichs en bariton Ernst Daniël Smid. 'Ik heb musici gevraagd die belangrijk voor me zijn geweest tijdens de ziekteperiode', vertelt de saxofonist. 'Het wordt een avond met perspectief, we kijken vooruit en richten ons op de toekomst.'

Onderzoek VUmc

Ties Mellema: 'Dankzij het Micro-RNA onderzoek van het VUmc onderzoek kunnen hodgkinpatiënten steeds beter chemotherapie op maat krijgen, waardoor de kans op genezing groter is en er minder schade wordt toegebracht aan het lichaam. Ik heb geluk gehad dat de chemotherapie aansloeg en ik gun dat ook alle andere patiënten. Daarom organiseer ik deze avond.' Josée Zijlstra, internist-hematoloog aan het VUmc, zal kort iets over het onderzoek vertellen.
In het winternummer van Hematon Magazine staat een uitgebreid interview met Ties.

Hard Reset - De kracht van muziek | Benefietconcert

Ties Mellema, Akwasi, Remy van Kesteren & band, The Four Baritones, Amstel Quartet, DJ Kypski, Rembrandt Frerichs, Ernst Daniël Smid en het Sax-ensemble van het Fontys Conservatorium. Regieadvies Jos van Kan.
Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam
Zondag 30 oktober 20.15 uur

Meest gelezen

Meest recente artikelen