CML-medicijn nilotinib in sperma: VUmc zoekt deelnemers onderzoek

Het VUmc is op zoek naar mannen met CML die het medicijn nilotinib (Tasigna) slikken en mee willen werken aan een onderzoek. In dit onderzoek wordt gekeken of het medicijn aanwezig is in sperma. Voor het onderzoek moet je twee keer sperma en een paar druppels bloed opsturen.

Het doel van de zogenaamde DANIMA-studie is om te onderzoeken of bij mannen die nilotinib (Tasigna) slikken, het middel ook aanwezig is in hun sperma. Met de onderzoeksgegevens kan vastgesteld worden of zij condooms moeten gebruiken om hun partner te beschermen tijdens seksueel contact.

Meedoen

Je kunt meedoen met het onderzoek als je nilotinib (Tasigna) al langer gebruikt dan een maand. Je verzamelt sperma en enkele druppels bloed (via een vingerprik) en na een maand doe je dat nogmaals. Je kunt dat gewoon thuis doen: het VUmc zorgt voor afnamemateriaal en een retourenvelop. Door mee te werken aan dit onderzoek kunnen de onderzoekers nuttige gegevens verzamelen om in de toekomst beter advies te geven aan mannen die nilotinib slikken.

Contact

Wil je deelnemen aan dit onderzoek, neem dan telefonisch contact op met Marianne Kuijvenhoven, ziekenhuisapotheker: 020-444 52 82 of met Jeroen Janssen, internist-hematoloog: 020-444 26 04. Je kunt Jeroen Janssen ook mailen: j.janssen@vumc.nl.

Beeld: Geralt

Meest gelezen

Meest recente artikelen