De gevolgen van de coronacrisis: vul de vragenlijst in!

Beeld NFK Voor alle ziektes relevant

De gevolgen van de coronacrisis voor jou als patiënt: heb je de vragenlijst al ingevuld? Dat kan nog tot en met zaterdag 18 april. NFK, waar ook Hematon bij is aangesloten, brengt in kaart hoe mensen met kanker de coronacrisis ervaren. Dat doet NFK samen met de medisch specialisten.

Als kankerpatiëntenorganisaties hebben wij enorm veel respect voor alle zorgverleners die in deze uitdagende tijden zo hard werken. Oncologische artsen en hematologen doen hun uiterste best om kankerpatiënten zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van het coronavirus, en hen tegelijkertijd ook zo goed mogelijk te behandelen voor hun kanker. Om hier de juiste balans in te vinden proberen zij nu zoveel mogelijk kennis en inzichten te vergaren.

Hoe moet kankerzorg doogaan?

Het is belangrijk dat er wordt nagedacht over de vraag: hoe kunnen we nu en in de nabije toekomst zorgen dat de zorg voor kankerpatiënten zo goed mogelijk doorgaat? Medisch specialisten zijn hier al mee bezig en hebben ons gevraagd om in kaart te brengen hoe kankerpatiënten de gevolgen van de coronacrisis ervaren.

Door jouw ervaring anoniem te delen, kunnen we met elkaar een goed beeld krijgen van de situatie. Alle ervaringen samen helpen patiëntenorganisaties, ziekenhuizen, artsen en de politiek om landelijke afspraken te maken over hoe we de kankerzorg zo goed mogelijk kunnen laten doorgaan tijdens de coronacrisis.

Waar gaat deze vragenlijst over?

Deze vragenlijst gaat over de gevolgen van de coronacrisis voor mensen die kanker hebben (gehad) en nog onder behandeling of nacontrole van het ziekenhuis staan. Kunnen je afspraken en onderzoeken in het ziekenhuis nog doorgaan? En zo ja, op welke manier? En hoe zit het met je behandeling? Gaat deze door of is deze noodgedwongen aangepast of uitgesteld? En hoe ervaar je eventuele veranderingen? Ook als er niets is veranderd kun je aan deze vragenlijst meedoen. 

De vragenlijst staat open tot en met 18 april 2020. Vul de vragenlijst nu in!

Dit onderzoek wordt gedaan door Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in samenwerking met de aangesloten kankerpatiëntenorganisaties en de oncologische artsen verenigd in Stichting Oncologische Samenwerking (SONCOS).

Meest gelezen

Meest recente artikelen