Deel je mening over digitale zorg in onderzoek van REshape

Beeld: Jan Vašek Voor alle ziektes relevant

Heb je een mening over digitale zorg en wil je die graag delen? Dan kun je deelnemen aan een  onderzoek van REshape, de innovatieafdeling van het Radboudumc in Nijmegen.

Doel van het onderzoek is om te kijken wat patiënten willen op het gebied van digitale zorg. De onderzoekers polsen ook hoe de patiënt denkt over regie en privacy bij digitale zorg. Daarnaast onderzoekt men in hoeverre patiënten hun gezondheidsgegevens (anoniem) beschikbaar willen stellen voor specifieke wetenschappelijke onderzoeken. REshape wil dat met de uitkomsten van dit onderzoek het patiëntenperspectief wordt meegenomen in beleid. 

App 
Door middel van de speciaal ontwikkelde app REach kun je eenvoudig deelnemen aan het onderzoek. In deze app staat een vragenlijst, waarvan het invullen ongeveer tien minuten duurt. De ingevoerde gegevens worden gecodeerd digitaal opgeslagen op een beveiligde server en vijf jaar na de publicatie van het wetenschappelijk artikel over dit onderzoek verwijderd. Alleen de onderzoekers van het Radboudumc hebben toegang tot de gegevens. Om te kunnen deelnemen moet je minimaal 18 jaar zijn. 

Heb je een iPhone? Dan kun je REach hier op je telefoon downloaden. Let op: je iPhone moet op de Nederlandse taal ingesteld staan. Gebruik je een ander merk smartphone, tablet of computer dan Apple, dan klik je hier om je per mail aan te melden.

Meest gelezen

Meest recente artikelen