Doe mee met de winterwandeling voor Matchis

Beeld Matchis Stamceltransplantatie

Op zaterdag 12 december vindt de Matchis Winterwandeling plaats. Loop in je eigen omgeving met familie, vrienden of collega’s een mooie route en maak een eigen sponsorpagina. De actie is bedoeld voor stichting Matchis dat het geld besteedt aan werving, typering en registratie van nieuwe stamceldonoren. Daarmee wordt de kans op een match en de toekomst voor patiënten vergroot.

Je doet mee door op ‘start je actie’ te klikken en de stappen door te lopen. Je kunt dan naast  de € 10,- inschrijfgeld ook nog meer geld ophalen. Dat is echter geen verplichting. Als deelnemer ontvang je een Matchis kerstmuts. Als je meer dan € 50,- ophaalt, ontvang je ook een Sterk voor Matchis sport T-shirt. 

Zorg ervoor dat alles volgens de coronarichtlijnen verloopt. In een team met meerdere personen moet iedereen goed afstand van elkaar houden. 

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker, zoals leukemie. Een stamceltransplantatie is vaak een laatste kans om te genezen. Daarvoor zijn heel veel geregistreerde donoren nodig.   

Meest gelezen

Meest recente artikelen