Eén Hematon Magazine voor iedereen

Hematon Nieuws

Begin juli komt het nieuwe Hematon Magazine uit. En dat is een andere dan je gewend bent. Voortaan verschijnt er nog maar één Hematon Magazine, in plaats van de vier verschillende edities die voorheen gemaakt werden: voor leukemie en MDS, lymfklierkanker, myeloom en Waldenström en stamceltransplantatie.

'De keuze voor vier verschillende edities leek een logische bij het ontstaan van Hematon in 2013', vertelt hoofdredacteur Liesbeth van der Heijden. 'Maar al bij de eerste nummers begonnen wij als redactie te twijfelen. Elke keer als een redacteur een prachtig ervaringsverhaal gemaakt had voor bijvoorbeeld het katern leukemie en MDS, vonden we het weer jammer dat de lezers van de andere edities het artikel niet zagen. En tijdens een beleidsdag van alle groepen en commissies van Hematon bleek dat die mening breed werd gedeeld.'

Daarom is er nu één Hematon Magazine. Bij de samenvoeging heeft het blad meteen een opfrisbeurt gekregen en bedacht de redactie een aantal nieuwe rubrieken. Liesbeth: 'Natuurlijk zorgen we ervoor dat alle ziektebeelden evenredig aan bod komen in het nieuwe blad, zeker als je het over een hele jaargang bekijkt. En we zijn heel benieuwd naar de reacties van lezers per mail, Facebook of Twitter'.

Meest gelezen

Meest recente artikelen