Enquête naar complementaire zorg

Voor alle ziektes relevant

Hematon wil graag weten in hoeverre haar achterban gebruik maakt van complementaire zorg: zorg, bedoeld als aanvulling op de reguliere, medische behandeling. Doe daarom mee aan het onderzoek en vul de vragenlijst in!

Vorig jaar hield Hematon al een kleine enquête onder de bezoekers van Hematondag Midden. Daaruit bleek dat bijna de helft van de bezoekers gebruik maakte van complementaire zorg. Die zorg kan bijvoorbeeld bestaan uit zelfzorg- of voedingsmiddelen, behandeling door een therapeut met onder meer acupunctuur, homeopathie of massage, of uit technieken zoals mindfulness of yoga.

Meer informatie
De behoefte aan meer informatie bleek groot onder gebruikers van complementaire zorg. Maar liefst 42% van de gebruikers wilde die informatie graag van Hematon. Belangenbehartiger Herman Kraaij, die zich specifiek met dit onderwerp bezighoudt: 'Voor Hematon is dit reden meer aandacht te gaan besteden aan complementaire zorg. Vooral ook omdat het belangrijk is dat patiënten op basis van betrouwbare informatie keuzes kunnen maken voor bepaalde aanvullende vormen van zorg.'

Meedoen?
Wil je meedoen aan het vragenlijstonderzoek? Klik dan hier. Of je nu wel of geen gebruik maakt van complementaire zorg, jouw ervaringen zijn waardevol. Het invullen van de vragenlijst kost je ongeveer tien minuten.

Meest recente artikelen