Europese enquête naar informatiebehoefte myeloompatiënten

Beeld Tumisu Myeloom

Myeloma Patients Europe (MPE) doet onderzoek naar de informatiebehoefte van Europese myeloompatiënten. MPE is de overkoepelende organisatie van patiëntengroepen en -verenigingen voor patiënten met multipel myeloom. 

Het onderzoek vindt plaats in de vorm van een enquête. Je kunt de vragenlijst invullen als je minstens een behandeling achter de rug hebt, of op dit moment met je eerste behandeling bezig bent. Je krijgt een aantal vragen om beter inzicht te krijgen in de informatiebehoeften en -voorkeuren van patiënten met multipel myeloom. Het gaat daarbij vooral om informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing over je behandeling te nemen. Je kunt de link naar de enquête  hier  vinden. 

De enquête is ontwikkeld in samenwerking met het farmaceutische bedrijf Amgen. De resultaten van de enquête worden mede gebruikt om informatie te verstrekken aan het farmaceutische bedrijf. Het is goed om je dat te realiseren voor je aan deelneemt aan het onderzoek. Daarnaast ondersteunen de resultaten de belangenbehartiging en campagnes van de MPE, die erop zijn gericht de ervaring van patiënten in heel Europa te verbeteren. 

Meest gelezen

Meest recente artikelen