Gamen tegen lymfklierkanker

Lymfklierkanker

Op 15 maart zou de première plaatsvinden van de game Unmask. Een unieke game, omdat gamers daarmee meehelpen een vaccin tegen lymfklierkanker te vinden. Helaas kon de première niet doorgaan. Die zou plaatvinden tijdens de fondsenwervende schaats- en fietstocht De Hollandse 100, van Lymph&Co. Vanwege het coronavirus moest dat evenement geannuleerd worden.

Ontrafelen 

Erg jammer, want Unmask verdient alle aandacht. Op de Unmask-website heet het: 'De briljante superwetenschappers van het UMC Amsterdam, UMCG Groningen en UMC Utrecht hebben de afgelopen vier jaar hard gewerkt om de kern van het kwaad te vinden. Nu staan zij voor de volgende missie: het ontrafelen van deze ingewikkelde puzzel. Er is alleen één probleem: de hele puzzel bestaat uit wel miljarden stukjes. Het oplossen ervan kost enorm veel tijd. Daarom roepen we de hulp in van alle superhelden wereldwijd.' 

Patronen herkennen

Om de game te spelen hoef je geen wetenschapper te zijn. Iedereen kan meedoen. Computers zijn dan wel heel slim en snel, mensen zijn nog steeds beter in het herkennen van patronen en het leggen van andere verbanden. UNMASK heeft als doel om data te sorteren, zodat de wetenschappers sneller aan het diepgaande onderzoek kan starten. 

Lymph&Co

De game is ontwikkeld met financiële steun van het fonds Lymph&Co, dat geld inzamelt voor onderzoek naar de behandeling van lymfklierkanker. Unmask is vanaf begin mei beschikbaar via de Google Playstore, de Appstore en de a.s.r. Vitality app. 
 

Meest gelezen

Meest recente artikelen