Geen fysieke bijeenkomsten meer in 2020

Beeld Shameer PK Hematon Nieuws

Het bestuur van Hematon heeft moeten besluiten om alle bijeenkomsten tot 1 januari 2021 niet door te laten gaan. Dat geldt voor de regionale informatiebijeenkomsten en lotgenotenbijeenkomsten, en ook voor Hematondag Zuid.

Risico

De overheid heeft onlangs besloten dat per 1 juli georganiseerde evenementen tot 100 personen weer mogen. Maar veel patiënten uit de Hematonachterban hebben te maken met verminderde weerstand. Daarom wil het bestuur geen risico lopen. Bovendien vergt de organisatie van bijeenkomsten de nodige voorbereidingstijd. 

Online

Op dit moment onderzoekt Hematon de mogelijkheden voor online lotgenotencontact en informatievoorziening. We houden je daarvan natuurlijk op de hoogte. Een vorm van online lotgenotencontact was natuurlijk altijd al mogelijk via onze besloten Facebookgroepen. Er zijn er vijf: voor  leukemie en MDS,  multipel myeloom ,  lymfklierkanker,  de ziekte van Waldenström,  stamceltransplantatie  en er is een groep speciaal voor  jongeren  (18-35 jaar). Hematon heeft ook al de eerste ervaringen opgedaan met online informatievoorziening. De webcasts die we hebben gemaakt over corona en jouw aandoening zijn nog steeds terug te zien. 
 

Meest gelezen

Meest recente artikelen