Geldzorgen door kanker: wat is jouw ervaring?

Beeld NFK Voor meerdere ziektes relevant

Je financiële situatie kan door kanker flink worden beïnvloed. Maar (gelukkig!) soms ook niet. Om te kijken hoe het precies zit en wat die geldzorgen zijn nadat je kanker hebt gekregen, start NFK een Deel Je Ervaring-onderzoek. Hierin wordt gevraagd naar de financiële gevolgen van kanker en het effect daarvan op je leven en het leven van je naasten.

De vragenlijst is een verdieping op de eerder gehouden Doneer Je Ervaring van NFK: Kanker, wat betekent dit voor je werk? Uit dit onderzoek, specifiek over werk, bleek reeds dat zes op de tien mensen die kanker heeft (gehad) financiële gevolgen ervaarden.

De nieuwste Doneer Je Ervaring gaat daarom dieper in op wat kanker betekent voor je financiële huishouden. Denk hierbij aan extra kosten die je moet maken, een inkomensdaling of duurdere verzekeringen. Wat was de impact daarvan?

Na sluiting van de Doneer Je Ervaring-vragenlijst worden op 14 december de uitkomsten gedeeld, onder andere op de website van Hematon. Het is de bedoeling dat politici en zorgverleners leren van de ervaringen en behoeften van patiënten en hiermee rekening houden.

De peiling is ontwikkeld door de kankerpatiëntenorganisaties verenigd binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De peiling is mede tot stand gekomen met betrokkenheid van de Federatie Financieel Planners (FFP) en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD).

Meedoen kan tot 19 oktober 2021 via deze link.

Meest gelezen

Meest recente artikelen