Gezocht: waldenströmpatiënten voor enquête over behandelvoorkeuren

Beeld Mohamed Hassan Waldenström

Aan welke behandeling geef jij als waldenströmpatiënt of naaste van een patiënt de voorkeur? Wil je die voorkeur delen, en zo meehelpen de mogelijkheden voor patiënten te verbeteren? Doe dan mee aan het onderzoek van Amsterdam UMC naar de behandelvoorkeuren van mensen met de ziekte van Waldenström. Je doet mee door een vragenlijst in te vullen.

Nieuwe behandelmogelijkheden

Voor de behandeling van de ziekte van Waldenström zijn er de laatste jaren nieuwe behandelmogelijkheden bijgekomen. Elke behandeling heeft voor- en nadelen. De voorkeur van patiënten is hierbij erg belangrijk, vandaar dit onderzoek. Je kunt meedoen als je de ziekte Waldenström hebt. Het maakt niet uit of je daarvoor wel of niet behandeld bent, of dat je op dit moment een behandeling ondergaat. De enquête is niet bedoeld voor mensen met IgM MGUS. 

Scenario’s 

In de enquête krijg je steeds verschillende scenario’s voorgelegd waarbij gevraagd wordt om tussen twee behandelingen te kiezen. Ook beantwoord je een aantal algemene vragen. Deze opties verschillen telkens een beetje van elkaar. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten. Natuurlijk worden de resultaten anoniem verwerkt. 

Meedoen of meer info 

Meedoen aan de enquête? Je vind hier de vragenlijst. Ben je partner of nauwe betrokken naaste bij een patiënt? Dan kun je ook meedoen, met een iets aangepaste vragenlijst

Voor vragen over de enquête of het onderzoek kun je mailen met Karima Amaador, k.amaador@amsterdamumc.nl. Mail haar ook als je een papieren exemplaar van de vragenlijst wilt ontvangen. 

Meest gelezen

Meest recente artikelen