Help de zorg voor lymfklierkankerpatiënten verbeteren!

Beeld Mohamed Hassan Voor alle ziektes relevant

Meehelpen om de zorg te verbeteren voor lymfklierkanker, waar ook chronische lymfatische leukemie (CLL) bij hoort? Doe dan mee aan de enquête van de Lymphoma Coalition, het wereldwijde netwerk van patiëntenorganisaties voor mensen met lymfklierkanker.

De enquête is een tweejaarlijks onderzoek van de lymfoomcoalitie naar de problemen die mensen met lymfklierkanker ervaren, de behoeften die zij hebben en de zorg die ze ontvangen. In 2018 deden er meer dan honderd Nederlandse patiënten mee. Belangenbehartiger Jan Mol was daar blij mee: 'Omdat we zo goed scoorden mag Nederland in de enquête van 2020 ook 5 vragen specifiek voor de Nederlandse situatie stellen.' Ook voor deze editie hoopt Mol weer boven de honderd deelnemers te komen, omdat het een extra analyse en dus informatie over de situatie in ons land oplevert.

Met de enquête hoopt de lymfoomcoalitie meer inzicht te krijgen in de ervaringen van patiënten.  De verzamelde informatie helpt de organisatie om beter toegerust veranderingen te bepleiten die de zorg verbeteren, wereldwijd en in Nederland. Zodat jij de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Meedoen aan de enquête kan als je een patiënt met lymfklierkanker bent of mantelzorger van een patiënt met lymfklierkanker. Je moet bovendien 18 jaar of ouder zijn. Het invullen neemt 15 – 35 minuten in beslag. De vragenlijst is vertaald uit het Engels. Bij het testen merkte Hematon dat er af en toe nog een Engels woord of zin in de Nederlandse versie is blijven staan. We kunnen dat helaas niet veranderen.

Meest gelezen

Meest recente artikelen