Hematon Magazine 17 komt eraan!

Hematon Nieuws

Over een paar dagen verschijnt het nieuwe Hematon Magazine. Over onder meer vermoeidheid, vriendschap, minimale restziekte en stamceltransplantatie bij een heel klein manneke.

Zo vertelt Frank Smedts over de ontregelende vermoeidheid die veroorzaakt werd door zijn CML. Een speciale therapie hielp hem met de vermoeidheid om te gaan. Martijn van Duivenboden schreef een mooi verhaal, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, over hoe een ernstige ziekte vriendschappen kan beïnvloeden. Myrthe Johansen kreeg maar liefst drie keer kanker en gooide haar leven radicaal om. Haar nieren, daar heeft Ria Homan het meeste last van als gevolg van haar myeloom. Helaas vindt ze nauwelijks lotgenoten. Kleine Mitch kreeg als baby'tje al een stamceltransplantatie. Zijn broertje was donor. Hoe gaat zo'n behandeling bij jonge kinderen? En kijk in de rubriek 'Uitzicht' mee met Seline Thunnissen, die de ziekteperiode van haar Murat vastlegt voor hun dochtertje.

De informatieve verhalen in dit nummer gaan onder ander over minimale restziekte, en wat die zegt over de prognose bij AML, over de mogelijkheden van CAR-T-celtherapie, over de rol van patiënten bij het ontwerpen van onderzoek en er is een update over MDS. Wil je voortaan ook het magazine ontvangen? Dat kan! Meld je aan als lid van Hematon. Dat ben je al voor € 25,- per jaar. Je krijgt dan het prachtige boek Ervaringen, vier keer per jaar het blad én uitnodigingen voor interessante bijeenkomsten bij jou in de regio.

Beeld: Thalyagirl95

Meest gelezen

Meest recente artikelen