Hematon Magazine 18: dat kan bijna geen toeval zijn

Hematon Nieuws

Toeval of niet: tien jaar na zijn zoon Jelle kreeg Jacob de diagnose MDS. 'Je vraagt je wel even af of het toeval is, maar het antwoord krijg je niet.' Lees alles over Jelle en Jacob, en wat de ziekte van de beide mannen voor de familie betekent, in Hematon Magazine 18. Komend weekend op je deurmat.

Maak ook kennis met Cisca Pfaff. Alleenstaand en ziek, zij vindt het geen eenvoudige combinatie. Of met Leander Verdievel. Deze jonge Belg kreeg als twintiger lymfklierkanker en verwerkte zijn ervaringen in een komische televisieserie. En dan bedoelen we echt komisch, ook voor patiënten zelf, zo blijkt uit de recensie van de serie die in het blad is opgenomen. Linda Bronsgeest vertelt als relatief jonge dame hoe lang het duurde voordat bij haar de diagnose waldenström werd gesteld. En ontmoet vooral ook Flynn, een puber met downsyndroom en acute leukemie. Haar vader maakte een ontroerend fotodagboek van haar ziekteperiode.

Verder in het blad onder andere een update over hairy-cellleukemie, een verhaal over zeldzame kankers - wat 'onze' ziektes vrijwel allemaal zijn - over voeding bij kanker en over de late effecten, die je kunnen achtervolgen tot op de werkvloer.

Beeld: Joshua Keller

 

Meest gelezen

Meest recente artikelen