Hematon-informatie over ALL vernieuwd

Hematon Nieuws

Een nieuwe film, een patiëntenboekje en update van de webpagina. De patiënteninformatie van Hematon over acute lymfatische leukemie (ALL) heeft een grondige opknapbeurt gehad.

'Ik voelde me al een tijdje moe. Op een gegeven moment voelde mijn lijf niet meer als mijn lijf.' Met die zinnen begint Janneke Hop in een korte film van ongeveer tien minuten haar indrukwekkende verhaal over de ziekte ALL, die haar trof. De persoonlijke ervaringen van Janneke worden in de film afgewisseld met feitelijke informatie van internist-hematoloog Anita Rijneveld van het Erasmus MC.

Ook aan het patiëntenboekje en de vernieuwde tekst voor de website werkte Anita Rijneveld mee. Zowel in het boekje als op de webpagina's vind je informatie over het ontstaan en het verloop van ALL, de onderzoeken en de diagnose, de behandeling en de bijwerkingen en late effecten daarvan en de vooruitzichten.

Het patiëntenboekje zit in het welkomstpakket voor nieuwe leden met ALL en wordt verspreid via ziekenhuizen en op bijeenkomsten van Hematon.

Meest gelezen

Meest recente artikelen