Hematon Magazine 29 : corona, loonval na ziekte en kanker in het gezin

Beeld Harold van Beele Hematon Nieuws

Nederland is al meer dan een jaar in de greep van Covid-19 en ook in Hematon Magazine 29 is het een belangrijk thema. Hoe ga je om met het virus als je extra kwetsbaar bent? Kun je nog werken? Wat doe je met kinderen thuis? En welke inzichten geeft het ons? 

In Hematon Magazine 29 ook een update over de ziekte van Waldenström, achtergrondinfo over hodgkin en een artikel over kanker en werk. Wie kanker krijgt, ontvangt na een paar jaar vaak ook een flinke financiële rekening omdat je (deels) kunt worden afgekeurd. Waar moet je op letten?  

In een achtergrondverhaal lees je meer over pubers opvoeden als je zelf kanker hebt. Voor zowel de ouders als de pubers geen makkelijke taak. Zij willen zich losmaken maar voelen zich ook betrokken bij de ziekte van hun vader of moeder. Hoe zorg je dat ze toch kunnen puberen? 

In een interview met Fien Vermeulen, nu radio-dj bij Qmusic, vertelt zij meer over haar leven voor en na de behandelingen tegen kanker. Fien: ‘Achteraf was ik best egoïstisch toen ik ziek was. Ik leefde in mijn eigen bubbel. Dat is wat ziekte ook doet, je bent vooral met jezelf bezig. Met overleven.’ 

Tot slot een hartverscheurend gesprek met Melissa Kremer over haar leven, acute lymfatische leukemie en haar naderende einde. Via het platform Mijn Kwaad Bloed bereikte ze duizenden mensen. Enkele dagen voordat het magazine uitkwam, hoorden wij dat Melissa is overleden. Een prachtig eerbetoon aan deze moedige, jonge vrouw. 

Meest gelezen

Meest recente artikelen