Hematonproject PatientTIME genomineerd voor communicatieprijs

Hematon Nieuws

PatientTIME, het project van Hematon en het onderzoeksinstituut NIVEL, is genomineerd voor de Medisch Contact Communicatieprijs! Natuurlijk willen we de prijs graag winnen! Daar kun jij bij helpen door op het project te stemmen. Stemmen kan hier, keuze 5.

NIVEL heeft aangegeven dat de prijs dan ten goede komt aan Hematon. Medisch Contact is een gezaghebbend Nederlands blad voor medisch professionals.

PatientTIME helpt patiënten met een Hodgkin- of non-Hodgkinlymfoom zich voor te bereiden op gesprekken met hun arts. Het online programma bevat zestig filmpjes van medische consulten. Elk filmpje verbeeldt een patiënt in een bepaalde fase van de behandeling. In de filmpjes komen twaalf mogelijke communicatiebarrières aan bod. Zoals de schroom om vragen te stellen, of gehinderd worden door emoties. Patiënten kunnen vooraf invullen wat hun barrière is. Vervolgens krijgen zij het juiste filmpje te zien, waarin ze kunnen bekijken hoe ze met deze barrière om kunnen gaan.

Patiënten zijn vanaf het allereerste begin betrokken bij de ontwikkeling van de website. Zo zat er, naast de onderzoekers, een patiënt in de projectgroep. Deze patiënt waakte in het hele proces over de ‘patiëntgerichtheid’ van het project. Per ontwikkelingsstap werden er op verschillende manieren ‘nieuwe’ patiënten bij betrokken.

PatientTIME is op dit moment nog een pilot. Patiënten geven hun input om de website nog verder te verbeteren.

Meest gelezen

Meest recente artikelen