Het gaat goed met AML-patiënt Dennis na donorzoektocht

Goed nieuws voor de 35-jarig AML-patiënt Dennis Verweijen. Dennis kreeg in de zomer landelijke aandacht door zijn acties in de media om een stamceldonor te vinden. Ook op deze site en in Hematon Magazine.

Dennis schreef net voor de feestdagen opnieuw een open brief aan de media. 'De reacties na mijn oproep om stamceldonor te worden waren echt hartverwarmend. Het bericht werd massaal gedeeld en geliket. Het bericht werd opgepikt door de regionale media en er werden acties op touw gezet om meer aandacht te krijgen voor het stamceldonorschap.' Maar een donor voor hemzelf leverden die acties helaas niet op.

Toch gaat het erg goed met Dennis. Hij schrijft in zijn open brief: 'Aangezien de leukemie door de chemo's stabiel bleef, was er tijd om de mogelijkheden in het buitenland te onderzoeken. Daar wordt een manier van stamceltransplantatie gehanteerd die in Nederland nog niet toegepast wordt. Deze zogeheten haplo-identieke stamceltransplantatie, werkt met halfidentieke donoren (dus geen 100% match). Na een extra bewerking zijn deze stamcellen van een halfidentieke donor ook geschikt om te transplanteren. Na vele onderzoeken bleek ik gelukkig in aanmerking te komen voor deze vorm van transplanteren. Uiteindelijk bleek mijn vader de meest geschikte match te zijn. Ik ben nu enkele weken thuis na een opnameperiode van 6,5 week in Duitsland (Münster).

Dennis en zijn vrouw Anke durven nu weer voorzichtig naar de toekomst ge kijken. En die ziet er extra mooi uit: in mei verwachten ze hun eerste kindje. 'En we gaan er nu vanuit dat we nog heel lang samen van ons gezinnetje kunnen genieten!', zo besluit Dennis zijn brief.

Meest gelezen

Meest recente artikelen