Het zomernummer van Hematon Magazine komt eraan!

Beeld: Martijn Roos Hematon Nieuws

Rond het weekend valt het nieuwe Hematon Magazine op de deurmat. Vol interessante verhalen over patiënten, ontwikkelingen en nog veel meer. Kijk je er ook naar uit? 

Bart Selten (31) vertelt in het nieuwe nummer over de tegenspoed bij de behandeling van zijn CML: ‘Niet alleen fysiek, ook mentaal heeft deze hele geschiedenis veel invloed op mij gehad.’ Er is een interview met Elke de Klerk, die na haar hodgkin de website kankerenik.nl opzette: ‘Ik ben nog krachtig genoeg om er iets van te maken, maar niemand weet dat ik het grootste deel lekker thuis in mijn pyjama doe.’

Diagnose gemist
Harry Wetzels vertelt het bijzondere verhaal over hoe zijn huisarts de diagnose CLL miste, precies op het moment dat hij zijn baan opzegde om voor zichzelf te beginnen. En maak kennis met de Amerikaanse multipel-myeloompatiënt Chérie Rineker, die CAR-T-celtherapie kreeg. Bekijk ook het fotodagboek van CML-patiënt Monique Wienen, die in Lissabon het jaarlijkse congres voor van belangenbehartigers van mensen met CML bijwoonde. 

Sporten
Verder vind je in het magazine informatieve verhalen over hartschade door chemotherapie, resistentie tegen chemotherapie en positieve ontwikkelingen in de behandeling van multipel myeloom. In Vraag & Antwoord beantwoorden experts onder andere de vragen ‘Wat is langzaam groeiende AML?’ en ‘Neuropathie bij waldenström, hoe zit dat precies?’ Daarnaast lees je over sporten voor getransplanteerden en de financiële gevolgen van kanker voor jonge mensen tijdens de studieperiode.

Wil je voortaan ook het magazine ontvangen? Dat kan! Meld je aan als lid van Hematon. Dat ben je al voor € 25,- per jaar. Je krijgt dan vier keer per jaar het blad, een welkomstpakket met het prachtige boek 'Ervaringen' én uitnodigingen voor interessante bijeenkomsten.

 

Meest gelezen

Meest recente artikelen