Het voorjaarsnummer van Hematon Magazine komt eraan!

Beeld Tjerk Heringa Hematon Nieuws

Als het goed is, zie je op het moment dat je het blad van de deurmat raapt: Hematon Magazine ziet er anders uit. Na ruim vijf jaar heeft het magazine een restyling ondergaan.

Niet alleen is de vormgeving opgefrist, er zijn ook nieuw rubrieken bijgekomen en oude verdwenen. Zo'n nieuwe rubriek is Donker en Licht. Wat is er lastig, vervelend of verdrietig aan ziek zijn en wat juist niet? Of Hoe werkt het?, waarin we steeds met een infographic uitleg geven over een onderzoek of een behandeling. Of De Stelling, waarin de mening van een voor- en tegenstander over een bepaald onderwerp aan de orde komen. Dit keer over het gebruik van cannabisolie.
Natuurlijk zijn er nog steeds de vertrouwde ervaringsverhalen. Zo vertelt Wim Rijken over zijn dichtbundel. Maak kennis met Mariska Boshoven, die tijdens haar behandelingen iets te vaak hoorde: 'Maar ja, bij jou weet je het maar nooit…'. Jan Vesseur vertelt hoe het is om én dokter, én oud-hoofdinspecteur gezondheidszorg én patiënt te zijn. Merel Veraa was student en patiënt. Haar ziekte en stamceltransplantatie zetten haar leven on hold. Desondanks gaat ze dit jaar haar master Rechten halen.
Verder vind je onder meer informatie over CAR-T-celtherapie in Nederland, een update over agressieve non-hodgkin, en tips over hoe je het ziekenhuis vindt dat bij je past. En natuurlijk, alles wat we bij het ter perse gaan van dit nummer wisten over corona en hemato-oncologische ziekten.

Meest gelezen

Meest recente artikelen