Iemand dicht bij je met kanker, hoe is of was dat voor jou?

Hematon Nieuws

Als je kanker krijgt, krijgt ook je omgeving daar direct mee te maken. Hoe ervaren je partner, kinderen, ouders of vrienden het om ‘de naaste’ te zijn van iemand met kanker? Wat hebben zij nodig en krijgen zij waar ze behoefte aan hebben? Om dit goed uit te zoeken, opende NFK de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling ‘Iemand dicht bij je met kanker, hoe is of was dat voor jou?’ 

Kankerpatiëntenorganisaties zoals Hematon zijn er voor álle mensen die leven met kanker, dus ook voor hun naasten. Door goed te weten wat de behoeftes zijn van de partners, kinderen en vrienden van mensen met kanker, kunnen de organisaties beter opkomen voor hun belangen.  

Om die reden startte Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) een nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling voor de naasten van mensen met kanker. Iedereen die een partner, ouder, kind, vriend(in) of andere naaste met kanker heeft, kan de vragenlijst invullen. Ook nabestaanden van mensen met kanker kunnen dit doen.  

Meedoen aan deze Doneer Je Ervaring.

De vragenlijst staat open tot 31 januari 2023 en de resultaten worden eind maart gedeeld op de website van Hematon, doneerjeervaring.nl en nfk.nl  

Deze vragenlijst is ontwikkeld door de kankerpatiëntenorganisaties, waaronder Hematon, die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Ook KWF, IKNL, HDI en Mantelzorg Nederland hebben meegedacht. 

Meest gelezen

Meest recente artikelen