In Memoriam Hanneke Bloembergen

Hematon Nieuws

Op 30 november 2014 is Hanneke Hélène Bloembergen - van der Most thuis in Den Haag overleden. Hanneke is 77 jaar geworden. Ze leed aan chronische lymfatische leukemie, CLL. 

Drie jaar geleden nam zij na bijna tien jaar afscheid als bestuurslid van Stichting Contactgroep Leukemie, SCL. Zij was al die tijd niet alleen 'de spin in het web’ van de stichting geweest, maar ook het geheugen en het geweten van de organisatie. Hanneke was er vaak vijf dagen per week mee bezig, vond zijzelf en merkten ook haar collega-bestuurders. Ze wist alles, ze kende iedereen.

Zoals iedereen binnen SCL en verwante patiëntenorganisaties ook Hanneke kende: een erudiete dame met vaste overtuigingen, heldere standpunten en een groot enthousiasme, maar vooral vol oprechte belangstelling en vriendschap voor alle leukemiepatiënten in de organisatie en hun familieleden en vrienden. Hannekes populariteit was groot en bepaald niet ongegrond.

SCL, één van de voorlopers van Hematon, heeft veel aan Hanneke Bloembergen te danken. Zij is niet voor niks bij haar afscheid tot erelid benoemd. Wij blijven met warme gevoelens aan haar denken. Haar man Boy, haar kinderen, kleinkinderen, verdere familie en vrienden wensen we alle goeds en sterkte.

Wim Taks

Meest gelezen

Meest recente artikelen