Kanker bij jou of je naaste, wat betekent het voor je werk?

Voor alle ziektes relevant

Wanneer jij of een van je naasten kanker hebben, verandert er veel in je leven. Ook op het gebied van werk. NFK, waar ook Hematon lid van is, doet daarom onderzoek naar de impact van kanker op je werk.  

Is er vanwege de kanker of de behandeling daarvan iets veranderd in je werksituatie? Zijn de gevolgen voor je werk van kanker en de behandeling besproken door jouw zorgverlener? Had je daar behoefte aan? Zulke vragen komen tijdens het onderzoek aan de orde.
Je kunt meedoen aan het onderzoek als jij zelf, of een van je naasten, kanker heeft of heeft gehad. Doneer je ervaring anoniem door in ongeveer 5 minuten deze vragenlijst in te vullen. 

Resultaten
Begin april zijn de uitkomsten van het onderzoek bekend. Je leest ze dan op hematon.nl, onze social media en in de nieuwsbrief. NFK deelt de resultaten ook met de politiek. Door ook zorgverleners en onderzoekers op de hoogte te brengen, kunnen zij leren van de ervaringen van patiënten en hier rekening mee kunnen houden in hun werk. 

NFK
Dit onderzoek wordt gedaan door Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) in samenwerking met haar 19 kankerpatiëntenorganisaties

Meest recente artikelen