Kassa: Levensverzekering voor ex-kankerpatiënten nog steeds problematisch

Het VARA-consumentenprogramma Kassa besteedde aandacht aan problemen van ex-kankerpatiënten bij het afsluiten van levensverzekeringen.

Vorig jaar mei liet Kassa zien dat jonge mensen die genezen zijn van kanker, vaak de rest van hun leven problemen houden bij het afsluiten van een levensverzekering. Bijvoorbeeld omdat ze afgewezen worden of een veel hogere premie moeten betalen.

Levenmetkanker, de koepel van kankerpatiëntenorganisaties waar ook Hematon lid van is, vertelde in de uitzending over haar lobby om deze problemen op de agenda te zetten. Naar aanleiding van deze lobby ontwikkelde het Verbond van Verzekeraars een nieuwe manier om te beoordelen tegen welke premies ex-kankerpatiënten een levensverzekering kunnen afsluiten. Maar is dit voldoende?

Uit nieuwe gegevens van Levenmetkanker blijkt dat de situatie nog veel schrijnender is dan zich eerst liet aanzien. Omdat levensverzekeringen vaak als voorwaarde worden gesteld voor het afsluiten van een hypotheek, sluiten verzekeraars nu vele ex-kankerpatiënten uit.

Laurence Maes van Levenmetkanker vertelde in de uitzending wat er sinds mei gebeurd is en wat er nog moet gebeuren willen ex-kankerpatiënten in de toekomst een levensverzekering kunnen afsluiten tegen een redelijke premie.

De uitzending is hier terug te zien.

Meest gelezen

Meest recente artikelen