Laatste kans: schrijf je vandaag in voor de EBMT patienten-, familie- en donordag!

Stamceltransplantatie

De jaarlijkse dag voor patiënten, familie en donoren van de EBMT (European Society for Blood and Marrow Transplantation) vindt in dit coronajaar online plaats. Dat betekent dat je gewoon thuis, met je laptop, tablet of smartphone op schoot, mee kunt doen.

CAR-T-celtherapie

Het programma bestaat uit vier onderdelen. De Franse Agnès Huet-Vicens vertelt over de impact die de stamceltransplantatie op haar leven had. De eveneens Franse hoogleraar Régis Peffault de Latour geeft de huidige stand van zaken rond stamceltransplantatie en graft-versus-hostziekte. Onderzoeker Anna Barata houdt een verhaal over het psychologische welzijn van stamceltransplantatiepatiënten en de Utrechtse hoogleraar Jürgen Kuball praat je bij over de ontwikkelingen rond CAR-T-celtherapie. Als toeschouwer kun je online vragen insturen.

Inschrijven kan tot vanavond!

Meer weten? Kijk het filmpje met onder andere Bregje Verhoeven, belangenbehartiger van Hematon en voorzitter van het EBMT Patient Advocacy Committee. Het programma duurt van 10.30  - 12.40 uur op zondag 30 augustus. Inschrijving is gratis! Inschrijven (via de blauwe balk met 'Registration') kan nog tot vanavond 21 augustus 23.59 uur.

Meest gelezen

Meest recente artikelen