Maatschappelijk Café over Samen Beslissen voor myeloompatiënten

Myeloom

Op 26 juni vindt in de Jaarbeurs in Utrecht een Maatschappelijk Café plaats over Samen Beslissen voor mensen met multipel myeloom. Samen Beslissen houdt in dat jij samen met je arts beslist over jouw behandeling en de zorg die daarbij hoort. 

Bij Samen Beslissen geeft jouw arts informatie over de mogelijkheden, en wat de medische voor- en nadelen zijn. Samen bespreken jullie wat dit betekent voor jouw specifieke situatie en samen beslissen jullie wat het beste bij jou past. 

Het Maatschappelijk Café wordt georganiseerd in opdracht van het farmaceutische bedrijf Takeda. Hematon werkt eraan mee, onder andere door deze oproep te plaatsen, omdat het voor Hematon ook belangrijk is te weten hoe haar achterban denkt over Samen Beslissen. Dat is nodig om gedocumenteerd bij hematologen te kunnen aankloppen, zodat Samen Beslissen een belangrijkere plaats krijgt in de relatie  patiënt-arts. 

Het programma begint met inleidende presentaties van patiënten en professionals die hun ervaringen delen met Samen Beslissen. Hierna volgt een Lagerhuisdebat, waar je op een laagdrempelige manier wordt uitgenodigd je mening te geven over jouw behoefte aan en ervaring met Samen Beslissen. Op die manier probeert de organisatie een antwoord te krijgen op de vraag: ‘Wat heeft de patiënt met multipel myeloom nodig om samen te kunnen beslissen?’

Meest gelezen

Meest recente artikelen