Marco Borsato en meer links uit Hematon Magazine 13

Hematon Nieuws

'Samen voor altijd', zong Marion Roos samen met haar dochters, voordat ze een stamceltransplantatie moest ondergaan. Rond dit weekend valt Hematon Magazine 13 in je brievenbus. Lees daarin waarom het lied zo belangrijk is voor Marion.

Het nummer is van Marco Borsato en zijn dochter Jada. Verder in het blad onder meer een verhaal over CML, het bepalen van je BCR-ABL en hoe je zelf me behulp van de richtlijn voor de behandeling van CML-patiënten, die in begrijpelijke taal op de website CMyLife staat, de effecten van de je behandeling in de gaten kunt houden. Daar vind je ook een filmpje waar Bert van der Reijden nog eens bondig uitleg geeft over de test waarmee jouw BCR-ABL bepaald wordt.

Op pagina 50 vind je een artikel over biosimilars. Daarin wordt onder meer verwezen naar het standpunt van de Federatie van Medisch Specialisten over biosimilars. Hematon sluit zich bij dat standpunt aan. In het artikel wordt ook aangeraden om alleen over te stappen op een biosimilar in het kader van wetenschappelijk onderzoek. Op de website van HOVON kun je opzoeken wat dat betekent en welke onderzoeken er lopen. Bijwerkingen van biosimilars kun je melden aan bijwerkingencentrum Lareb.

Meest gelezen

Meest recente artikelen