Marie José Kersten hoogleraar hematologie

Marie José Kersten, lid van de medische adviesraad van Hematon myeloom en Waldenström, is benoemd tot hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder Klinische Hematologie, aan de Universiteit van Amsterdam.

Marie José Kersten onderzoekt het ontstaan van lymfklierkanker en ontwikkelt nieuwe behandelingen. Patiënten met indolent non-Hodgkinlymfoom en met de ziekte van Waldenström hebben daarbij haar bijzondere aandacht. Ze werkt sinds 2002 op de afdeling hematologie van het AMC. Daarvóór was zij verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Zij deed promotieonderzoek naar de rol van het Epstein-Barrvirus bij hiv-gerelateerde lymfomen.

De nieuwe hoogleraar is onder andere medeoprichter van LYMMCARE (het Lymphoma and Myeloma Center Amsterdam in het AMC), een expertisecentrum voor diagnostiek en behandeling van patiënten met kwaadaardige bloedziekten, en van het Nederlands consortium LLPC dat zich richt op het uitvoeren van vroegklinische studies in Nederland.

Meest recente artikelen