Mark Bos' laatste oproep

Natuurlijk wordt er veel onderzoek gedaan naar kanker, maar het gaat te langzaam. Kankerpatiënten moeten zich verenigen en medicatie opeisen, ook al heeft die nog niet alle voorgeschreven testfases doorlopen.

Dat was de boodschap van Mark Bos, afgelopen donderdag in RTL Late Night. 'We zijn met zo veel, word zichtbaar!'

Journalist Bos weet sinds twee-en-een-half jaar dat hij uitgezaaide prostaatkanker heeft. Na zijn diagnose startte hij een zoektocht naar genezing, vooral in het alternatieve circuit. Hij beproefde zijn lichaam tot het uiterste. Zo zocht hij onder meer 'Iceman' Wim Hof op en dompelde hij zichzelf onder in een ijskoud Pools meer. Hij beklom de Kilimanjaro en liep de marathon van New York. Van zijn zoektocht maakte hij een indrukwekkende documentaire, 'Retour Hemel'.

Maar deze week schreef Mark op zijn Facebookpagina dat het slecht met hem gaat. Hij heeft nog maar een paar weken of zelfs dagen. En hij wil nog heel graag zijn boodschap uitdragen. Daarom vertelde hij, soms met zichtbare moeite, zijn verhaal bij RTL Late Night. Hij deed dat samen met zijn beste vriend Coen van Veenendaal, bij wie hij nu in huis woont. 'Artsen en onderzoekers kunnen het systeem niet veranderen. Dat moeten wij, patiënten doen.' Terugkijken kan hier.

Meest gelezen

Meest recente artikelen