Miss Pennsylvania faket CLL

Schoonheidskoningin Miss Pennsylvania zit in de gevangenis. Reden: ze deed net of ze chronische lymfatische leukemie (CLL) had en wist zo tienduizenden dollars af te troggelen van mensen die haar wilden steunen.

De 23-jarige Brandi Lee Weaver-Gates begon met haar CLL-leugens nadat ze de schoonheidswedstrijd had gewonnen. Ze ging daarin zo ver dat ze familieleden overhaalde om haar naar het ziekenhuis te rijden en te wachten in de hal, terwijl zij 'behandeld' werd. Ook scheerde ze haar hoofd kaal. Er werden verschillende fondsenwervingsacties gehouden om haar financieel bij te staan.

Ze viel door de mand toen ze bij een van die bijeenkomsten geen enkele behandelend arts kon noemen. Politieonderzoek wees daarna uit dat ze nergens als patiënt stond ingeschreven.

Brandi Lee is haar kroontje en sjerp kwijt. De organisatie van de missverkiezing liet in een verklaring weten: 'We zijn van mening dat je met een kroon en een sjerp veel grote dingen kunt bereiken als rolmodel, woordvoerder en leider in een gemeenschap. Misleiding van het publiek en mensen geld afhandig maken tolereren wij niet. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van kanker en naar degenen die misleid zijn door miss Wever-Gates.'

De beautyqueen heeft inmiddels spijt betuigd en beloofd het geld terug te betalen

Meest gelezen

Meest recente artikelen