Nieuwe voorzitter stichting Hematon

Hematon Nieuws

Hematon heeft een nieuwe voorzitter: Paul Clements Sparreboom. Hij is de opvolger van Jan Boonstra.

Paul werkte in HRM-functies voor onder andere Apple en Esso. Daarna stichtte hij zijn eigen bedrijf en adviseerde bedrijven en overheden in onder meer Roemenië, Wit-Rusland, Estland, Denemarken en Duitsland. Later was hij directeur van Kneipp voor Nederland, België en Groot-Brittannië. Tijdens de zomer van 2005 werd bij Paul de diagnose lymfklierkanker (non-Hodgkin) gesteld. In februari 2006 kreeg hij de laatste chemokuur en sinds het voorjaar 2011 is hij officieel kankervrij.

Momenteel vervult Paul diverse vrijwilligersfuncties. Zo werkte hij als coach en workshopleider Kanker en Werk voor de Levenmetkanker-beweging. Binnen Hematon heeft Paul eerst als ervaringsdeskundige meegedraaid in de LymfklierkankerVereniging Nederland in de regio Rotterdam. Sinds ruim een halfjaar werkte hij zich in het Hematonbestuur in als secretaris.

Paul: 'Het is een eer om een groep gepassioneerde vrijwilligers te kunnen dienen. Ik wil de organisatie verder optimaliseren en stroomlijnen. Hematon moet zo deskundig zijn, dat we op alle niveaus en in alle lagen van gezondheidszorg met specialisten en zorgverzekeraars als volwaardige partij kunnen meepraten en meesturen. Als ervaringsdeskundigen weten de vrijwilligers van Hematon wat écht belangrijk is en waar bureaucratie de behandeling ernstig belemmert.'

Meest gelezen

Meest recente artikelen